Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sütőport összekeverjük.
Majd a tojássárgáját, vajat, tejet, kefírt, cukrot összedolgozzuk. A
tojásfehérjéket habbá /ekkor pici sót tegyünk bele/ verjük, a banánokat
villával összetörjük. A vajas masszába fokozatosan belekeverjük a
lisztes keveréket, majd a banánokat, és végül a habot is, óvatosan.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát kockára vágjuk, olajon
megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika
szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk
pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára
pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel
hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon,
beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a
tojásfehérje megkeményedik.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. Fedd le, és várj, amíg a gomba összeesik és levet enged. Add hozzá a fűszereket ízlésed szerint, és közepes lángon főzd, amíg megpuhul a gomba.
Hozzávalók:
Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gesztenye héját hegyes késsel bevagdossuk, majd húslevesben megfőzzük. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. A rozskenyeret szétmorzsoljuk, és két evőkanál borba áztatjuk. A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, összekeverjük a gesztenyével, a borban megáztatott kenyérpéppel, a felaprított fenyőmaggal (mandulával), reszelt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal.
Hozzávalók:
A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk a csomagoláson megadott időre (ált. 15 perc), a krumplit, gombát, gesztenyét a húslevesben feltesszük főni (cca. 10-15 perc). Ha kész, leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, és snidlinggel, kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) 6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
2.) Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
3.) A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
4.) A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott
petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az
egészet.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombák héját lehúzom, belsejüket kivájom, az így kapott csónakokat sós vízben 3 percig puhítom, majd kiveszem a vízből és félreteszem. A gombabelsőt felaprítom, majd az olajon a hagymával, az apróra vágott májjal és a fűszerekkel együtt zsírjára sütöm. Ha kihűlt, elkeverem a nyers tojással, a morzsával, és ezt a masszát a gombákba töltöm.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát lehámozod, majd a szárát kitöröd. Összevágod a kitört szárat, az 5 dkg sonkát és a főtt tojást belekockázod, összekevered a tejföllel, megszóród fűszersóval a gombafejekett és a már kész masszát. Megtöltöd a gombát és megszórod sajttal. Sütés előtt pici olívaolajat locsolsz rá. Forró sütőben megsütöd.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu