ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • teáskanál fahéj
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 nagyobb banán
  • 1 doboz kefír
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
Elkészítés:

A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, sütőport összekeverjük.
Majd a tojássárgáját, vajat, tejet, kefírt, cukrot összedolgozzuk. A tojásfehérjéket habbá /ekkor pici sót tegyünk bele/ verjük, a banánokat villával összetörjük. A vajas masszába fokozatosan belekeverjük a lisztes keveréket, majd a banánokat, és végül a habot is, óvatosan.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Rávágjuk a zöldpaprikát, teszünk bele 4-5 karika szárított paradicsomot, majd rátesszük a felaprított gombát, megszórjuk pirospaprikával. Sózzuk, borsozzuk, időnként megkeverve puhára pároljuk.
Megszórjuk liszttel, felengedjük tejföllel /ha sűrű, kevés vízzel hígítjuk/, összeforraljuk, majd óvatosan, hogy egyben maradjon, beleütünk személyenként 1-2 tojást, és addig forraljuk, míg a tojásfehérje megkeményedik.

Tovább 

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. Fedd le, és várj, amíg a gomba összeesik és levet enged. Add hozzá a fűszereket ízlésed szerint, és közepes lángon főzd, amíg megpuhul a gomba.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 3 vöröshagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1,25 dl húsleves
  • 1,25 dl tejföl
  • bors
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:

Egy lábasban felforrósítjuk a vajat, megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, a felkarikázott paradicsomot (használhatunk paradicsompürét is), 5 percig pároljuk, közben megkevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a felforrósított húslevest.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt gesztenye, héjától megtisztítva
  • 6,5 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 1 eúd vanília vagy 3 kávéskanál vaníliakivonat
  • opcionálisan: 1 evőkanál rum
  • A díszítéshez:
  • 2 dl habtejszín
  • 2 kávéskanál porcukor
  • opcionálisan: 8 szem málna
Elkészítés:

Főzzük meg a gesztenyéket kétszer annyi térfogatú vízben, mint maga a gesztenye. Ha kihűlt, kés segítségével távolítsuk el a külső héját. Szedjük le a barna belső hártyákat is a gesztenyékről.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gesztenye héját hegyes késsel bevagdossuk, majd húslevesben megfőzzük. Megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. A rozskenyeret szétmorzsoljuk, és két evőkanál borba áztatjuk. A megtisztított hagymát nagyon apróra vágjuk, összekeverjük a gesztenyével, a borban megáztatott kenyérpéppel, a felaprított fenyőmaggal (mandulával), reszelt gyömbérrel, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csomag (25dkg) sós gesztenyepüré vagy 50kg gesztenye
  • 1 csomag szárított erdei gomba
  • 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
  • 2-3 dl tejszín
  • 5 dl húsleves (leveskockából)
  • bors
  • snidling
  • kakukkfű
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csomag pármai jellegű sonka
Elkészítés:

A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk a csomagoláson megadott időre (ált. 15 perc), a krumplit, gombát, gesztenyét a húslevesben feltesszük főni (cca. 10-15 perc). Ha kész, leturmixoljuk, belekeverjük a tejszínt, és snidlinggel, kakukkfűvel, őrölt szerecsendióval, borssal ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba (csiperke)
  • 20 dkg juhtúró
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 2 közepes hagyma
  • 1 csomag petrezselyem
  • kb. 2-3 dl tejföl
  • bors
Elkészítés:


1.) 6 dkg vajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát.
2.) Megmossuk, és megtisztítjuk a gombákat, és kiszedjük a kalapjaikból a tönköket.
3.) A gombák tönkjeit felaprítjuk, és a hagymához adjuk, majd élénk lángon megpuhítjuk. A zöldségeket hagyjuk kihűlni.
4.) A hagymás-gombás keverékhez hozzáadjuk a juhtúrót, az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összekeverjük az egészet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 nagy gomba
  • 15 dkg szárnyasmáj
  • 1 kis hagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • majoranna
  • 1 tojás
  • 6 szelet bacon
  • olaj
Elkészítés:

A gombák héját lehúzom, belsejüket kivájom, az így kapott csónakokat sós vízben 3 percig puhítom, majd kiveszem a vízből és félreteszem. A gombabelsőt felaprítom, majd az olajon a hagymával, az apróra vágott májjal és a fűszerekkel együtt zsírjára sütöm. Ha kihűlt, elkeverem a nyers tojással, a morzsával, és ezt a masszát a gombákba töltöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb gomba
  • 5 dkg sonka
  • 1 főtt tojás
  • 2 kanál tejföl
  • sajt
  • kevés olívaolaj
  • fűszersó
Elkészítés:

A gombát lehámozod, majd a szárát kitöröd. Összevágod a kitört szárat, az 5 dkg sonkát és a főtt tojást belekockázod, összekevered a tejföllel, megszóród fűszersóval a gombafejekett és a már kész masszát. Megtöltöd a gombát és megszórod sajttal. Sütés előtt pici olívaolajat locsolsz rá. Forró sütőben megsütöd.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu