ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 3 zsenge karalábé
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg főtt füstölt hús
  • 25 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj, vagy Rama,
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 kis csokor petrezselyemzöldje
  • bors
  • paprikakrém
Elkészítés:

A rizst bő sós vízben félig megfőzzük. A sertéshúst és a füstölt húst kétszer jól átdaráljuk, hozzákeverjük a félig főtt rizst s az előzőleg paprikakrémmel összehabart tojást. A meghámozott karalábékat kivájjuk, megtöltjük a rizses hússal, tűzálló tála rakjuk, melléjük tesszük a kivájt darabokat és a megtisztított, metéltre vágott zsenge karalábéleveleket.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A töltelékhez az apróra vágott hagymát pároljuk üvegesre, tegyük rá a darált húst, és forgassuk át kicsit. Amikor a hús kifehéredett, adjuk hozzá a feketeborsot, a sót, a pirospaprikát és a rizst. Öntsünk alá kevés vizet, és hagyjuk pár percig még a tűzön, közben dolgozzuk össze.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 8 db nagy vöröshagyma
  • 8 db nagy és 25 dkg apró gomba
  • 50 dkg kicsontozott pulykacomb
  • 5 db kifli
  • olaj
  • bors
  • 1 db leveskocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:

A vöröshagymákat megpucoljuk, és a közepét karalábévájóval kivájjuk. A kivájt hagymadarabok felét kockára vágjuk. A gombákat megtisztítjuk, a 8 nagy gomba szárát kihegyezzük. A darabkákat és a 25 dkg gombát összevágunk apró kockára, majd olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált pulyka combot, és megpirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 10 dkg sütőmargarin
  • 5 dkg cukor
  • 3 narancs reszelt héja
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A túrókrémhez:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál búzadara
  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • Valamint:
  • 30 dkg meggylekvár
  • 20 dkg sárgabarack lekvár
Elkészítés:

A tésztához a puha margarint a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozom, és egy sütőpapírral alul kibélelt kapcsos kerek 26 cm-es formába nyomkodom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg darált keksz
  • 12-14 dkg puha vaj, vagy Rama
  • 7 dkg cukor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg túró
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tejszínhab
Elkészítés:

A kekszet, a vajat és a cukrot egy tálban dolgozzuk össze, és egy kanál segítségével simítsuk tortaformába, majd tegyük hűtőbe. Keverjük ki a túrót, a citrom héjat, a vaníliás cukrot meg a porcukrot, és lazítsuk a tejszínhabbal. Töltsük a formába, és 2 órára tegyük hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg liszt
  • 3 tojássárga
  • 20 dkg vaj, vagy Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
Elkészítés:

A hat tojásból elkészítjük a piskótát, kihűlve kettévágjuk. A krémhez a 3 tojássárgát, 5 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, 2 dkg lisztet elhabarjuk, majd a 2 dl tejjel simára keverjük, megfőzzük, hagyjuk kihűlni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál feketebors
Elkészítés:

A combokat félbevágjuk, besózzuk. A lisztet kis tányéron összekeverjük a pirospaprikával, borssal, majd a húsdarabokat megforgatjuk a fűszeres lisztben. Jénaiba rakjuk egymás mellé. A tejfölben elkeverjük az olajat, fokhagymát, a reszelt sajtot, kevés sót és a megmaradt paprikás lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 5 csirkecomb
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • friss kapor
  • snidling
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
Elkészítés:

A túrót a tojással és az apróra vágott zöldfűszerekkel, sóval elkeverem. A combokon a bőrt fellazítom, és a fűszeres túrót a bőr alá töltöm. Tepsibe teszem, kicsi sót vagy fűszerkeveréket szórok rá. Lefedem alufóliával, és szép pirosra sütöm.

Krumplival és salátával tálalom.Zöldfűszeres túróval töltött csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • sült csirke fűszerkeverék
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 kis pohár tejföl
  • bors
Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk, befűszerezzük, majd tepsibe helyezzük bőrükkel lefelé. Letakarjuk alufóliával, és 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megfordítjuk a combokat, és megpirítjuk. Ezután ráöntjük a tejföllel elkevert tejszínt, visszatoljuk a sütőbe, amíg összeforr, ezután rászórjuk a reszelt sajtot, és ezt már csak ráolvasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 20 dkg füstölt, főtt tarja felkockázva
  • 2 üveg szeletelt gomba
  • 2 húsleveskocka
  • tejszín
  • liszt a habaráshoz
  • reszelt sajt
  • levesgyöngy
  • petrezselyemzöld apróra vágva
Elkészítés:

Kevés olajon az apróra vágott fokhagymát és a felaprózott tarját, valamint a levétől lecsepegtetett
gombát megpirítjuk. Felöntjük vízzel, azután beletesszük a leveskockákat. Felforraljuk.

Forrás után tejszínes habarással besűrítjük, és megszórjuk petrezselyemmel a leves tetejét.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu