ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 4-6 db csirkecomb
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál olaj
  • gulyáskrém
  • chili
  • szarnyas vagy grill fűszerkeverék
  • bors
Elkészítés:

A combokat besózom. A többi hozzávalót összekeverem, és ezzel a szósszal bőven bekenem a húst, legjobb előző este kenni. Tűzhelyen és sütőben is szoktam sütni, fedő alatt. Nem lesz édes, de lehet csökkenteni a méz mennyiségét ízlés szerint.

Megjegyzés:

A receptet Bubuka küldte.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkecombokat megsózom (óvatosan a szalonna miatt), borsozom. A szalonnát felszeletelem kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymákat megtisztítom, a vöröshagymákat felkarikázom, 1 fej kell a húshoz, a többi a körethez.

Kicsit meglazítom a combok bőrét, és becsúsztatom a szalonnadarabokat, majd a hagymakarikákat.

Tovább 

 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát lereszeljük, a póréhagyma fehér részét vékony karikákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, beleszúrunk egy szegfűszeget.

Tovább 

Cipóban sült csülök III.

 

Hozzávalók:
  • 2 kg sertéscsülök
  • 3 babérlevél
  • 6 db borókabogyó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • teáskanálnyi őrölt köménymag
  • 1 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 4 dl sör
Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük főni a csülköt a babérlevéllel, a borókabogyóval és a fokhagymával. Addig főzzük, míg a csontjáról könnyen lejön a csülökhús.

Ha megfőtt, a csülökből a csontot kivesszük, és a húst 4 részre vágjuk, hűlni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárazbabot és a csülköt (külön-külön) előző este annyi hideg vízbe beáztatjuk, hogy jól ellepje.

Másnap a babot feltesszük főni egy nagy fazékba a füstölt csülökkel és a fűszerekkel.

Tovább 

Sajtos ponty tepsiben

Hozzávalók:
  • 1 kg ponty
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 2 kanál almaecet
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • őrölt fehérbors
Elkészítés:

A megtisztított pontyot bevagdaljuk, majd bedörzsöljük ételízesítővel, borssal és finomra vágott bazsalikommal.

Az előkészített halat a margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt a tojással, liszttel, zúzott fokhagymával, almaecettel, pirospaprikával, borssal és kevés ételízesítővel simára keverjük, hozzáadjuk a babérlevelet, és az egészet a pontyra terítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 szelet filézett ponty
  • őrölt bors
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál citrom
  • A sütéshez:
  • 2 evőkanál olaj
  • A fűszeres vajhoz:
  • ujjnyi póréhagyma
  • 10 dkg vaj
  • késhegynyi só
  • fehérbors
  • mustár
  • fél citrom leve
Elkészítés:

A halszeleteket sóval, borssal behintjük, és egy lapos edénybe fektetjük. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk, és mindkettő felét a hal tetejére tesszük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 10 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg halcsont
  • 2 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 szem bors
  • 2 citrom
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg kenyérbél
  • 30 dkg halfilé (ponty, harcsa, busa)
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál vágott kapor
Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A zellert, a sárgarépa felét, és a cukkínit nagyon vékonyra összevágjuk, félretesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 1 dl édes bor (Marsala vagy Tokaji)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • néhány szem piros szőlő
Elkészítés:

A tojássárgáját addig keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, amíg sűrű krémet nem kapunk. Ekkor az üstöt gőz fölé helyezzük és tovább folytatjuk a keverést. Felöntjük a borral, citromlével és -héjjal ízesítjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg habos nem lesz.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 db mellfilé
  • 5 dkg vaj, vagy Rama
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 dl tejföl
  • 1,5 dl fehér bor
  • 10 dkg reszelt sajt
  • fehér bors
Elkészítés:

A csirkemellfiléket vajon hirtelen kisütjük mindkét oldalán, majd jénai tálba lerakjuk egymás mellé. A dijoni mustárt kikeverjük a tejföllel és fehérborral, sóval, fehér borssal megszórjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot. Ezt a keveréket az elősütött csirkefilére öntjük. Az edényt lefedjük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu