Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A zellert, a sárgarépa felét,
és a cukkínit nagyon vékonyra összevágjuk, félretesszük. A halcsontot és
a halfilét megmossuk, lecsepegtetjük.
1. A halcsontot, egy liter vízben feltesszük főni. Amikor forr,
lehabozzuk, és takarékra vesszük. Amikor nem jön fel több hab,
beletesszük a hagymát, a zeller felét, az egész sárgarépát, és sózzuk.
Ismét lehabozzuk. Beletesszük a babérlevelet, a bort, a borsot, és
kíméletesen főzzük 40 percen át, majd leszűrjük, és kicsit félretesszük.
2. A gombóchoz rövid ideig áztatjuk a kenyérbelet, majd alaposan
kinyomjuk. Nagyon finomra ledaráljuk a kenyérbelet a halfilével, majd
belekeverjük a tojást, a tejszínt, a kaprot és egy csipet sót.
3. A halalaplevet leszűrjük, visszatesszük kíméletesen forrni,
beletesszük az egyik citrom reszelt héját és levét. Ebbe a lébe
szaggatjuk a kis halgombócokat, 5 percen át főzzük, majd kivesszük.
4. A visszamaradt lébe habverővel belekeverjük a félig felvert
tojásfehérjéket, és 5 percen át főzzük. Amikor a fehérje megkeményedett,
finom szűrőn (ruhán) keresztül átszűrjük. A tiszta lébe beletesszük a
vékonyra összevágott zöldségeket, a petrezselymet, és felforraljuk. A
zöldségeknek roppanósnak kell maradniuk. Tálaláskor tányérba tesszük a
halgombócokat, a forró levest rámerjük, a másik citromot a leves mellé
tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!