Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A halszeleteket sóval, borssal behintjük, és
egy lapos edénybe fektetjük. A megtisztított vöröshagymát vékony
karikákra, a petrezselymet finomra vágjuk, és mindkettő felét a hal
tetejére tesszük. Az olajat a citromlével elkeverjük, és ezt is a halra
öntjük. Többször átforgatva legalább 1 órán át pácoljuk.
Közben elkészítjük a fűszeres vajat. Az alaposan megmosott pórét és a
maradék vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, a vajjal habosra keverjük,
petrezselyemmel, sóval, fehérborssal, mustárral és citromlével
ízesítjük. Kiterített alufólialapra kanalazzuk, és henger alakúra
formázva összegöngyöljük. Tálalásig mélyhűtőbe rakjuk.
A halat a páclevéből kiemeljük, a nedvességet leitatjuk róla, és kevés
olajjal megkenjük. Roston vagy grillsütőben, a visszamaradt páclével
kenegetve, oldalanként kb. 4 perc alatt pirosra sütjük. Tálaláskor a
forró halszeletekre 1-1 karika fűszeres vajat rakunk, ami ráolvad, és
pompás ízt ad a pontynak.
Köretnek saláta vagy burgonyapüré illik hozzá. Gyorsan elkészithető.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!