Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár, de lehet marhanyak is
3 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg)
2-3 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír
1 evőkanál töpörtyűkrém,
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is maradhat)
1 púpozott teáskanál majoránna,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors
Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük
és összekeverjük a megáztatott zsemlével. Összedolgozzuk a tojással és a
petrezselyemzölddel.
A csirkét kívül-belül sóval, szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk. Főként a hasüregébe majd a bőre alá betöltjük a tölteléket.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.
A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve
hozzáadjuk a pirospaprikát, és azonnal felengedjük a tejjel, majd
beleöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, belerakjuk a csipetkét vagy a vajgaluskát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A meghámozott krumplit lereszeljük.
Kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tejet, a tojást, az átnyomott fokhagymát, a
lisztet, a fűszereket és a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk.
A camembert sajtokat vízszintesen kettészeljük, majd negyedeljük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A pulykamellfilét olyan csíkokra vágjuk
hogy könnyen megsüthessük, picit megsózzuk, és az olajon megpirítjuk.
Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk.
Ezután összevágjuk a sajtot és és az almákat. Az újhagymát karikákra szeleteljük.
Hozzávalók:
A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk
és apróra vágjuk. A 10 dkg dióbelet durvára vágjuk. A vajat elkeverjk a
vágott dióval és a zöldfűszerekkel, majd sóval és borssal ízesítjük.
A sajtokat vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét mindegyiknek
egyenletesen megkenjük a fűszeres vajjal, és rátesszük a sajt másik
felét.
Hozzávalók:
A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.
Hozzávalók:
1. A lisztet keverőedénybe szitáljuk. Az
élesztőt fél dl meleg vízzel elkeverjük, kevés lisztet adunk hozzá,
elkeverjük, tetejére lisztet szórunk, és 20-25 percig langyos helyen
kelesztjük.
2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd a maradék vizet és az
olívaolajat hozzáadva simára keverjük.
Hozzávalók:
Kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu