ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár, de lehet marhanyak is
3 szelet füstölt szalonna (kb. 10 dkg)
2-3 nagy fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál pirospaprika,
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db sárga paprika,
2 db közepes paradicsom,
3 evőkanál étolaj,
3 evőkanál kacsazsír vagy libazsír vagy sertészsír
1 evőkanál töpörtyűkrém,
1 dl félédes vörösbor,
1 teáskanál sós szójaszósz (de ez el is maradhat)
1 púpozott teáskanál majoránna,
1 teáskanál ételízesítő,
1 kávéskanál őrölt kömény,
ízlés szerint só, fekete vagy színes őrölt bors

Elkészítés:
A húst megtisztítom és felkockázom kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb egész csirke
  • 50 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 zsemle
  • 2 egész tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • késhegynyi törött bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olaj
Elkészítés:

A zöldborsót sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összekeverjük a megáztatott zsemlével. Összedolgozzuk a tojással és a petrezselyemzölddel.

A csirkét kívül-belül sóval, szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk. Főként a hasüregébe majd a bőre alá betöltjük a tölteléket.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • (6-8 személyre):
  • 15-20 dkg megtisztított zöldborsó
  • ugyanannyi zöldbab, karalábé, karfiol, burgonya,
  • a főzéshez só
  • A mártáshoz:
  • 4-5 tojássárgája
  • kevés só
  • csipetnyi bors
  • 3-4 dl olaj
  • 2 kávéskanálnyi citrom
  • mustár ízlés szerint
Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket – amit kell, megfelelően földarabolva – sós vízben megfőzzük, leszűrve salátástálba rakjuk. A hozzávalókból sűrű majonézmártást készítünk a következő módon: a tojássárgájákat kissé megsózzuk, megborsozzuk, eleinte cseppenként, majd állandó kevergetés közben hozzáadjuk az olajat, belekeverjük a mustárt, s közbe-közbe egy-két csepp citromlével ízesítjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 2 dl tej
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szem krumpli
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • kevés zsiradék
  • apró csipetke vagy vajgaluska
Elkészítés:

A zöldségeket apróra vágva a borsóval együtt ételízesítős vízben megfőzzük.

A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, és azonnal felengedjük a tejjel, majd beleöntjük a levesbe.

Összeforraljuk, belerakjuk a csipetkét vagy a vajgaluskát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb krumpli
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet őrölt kömény
  • majoránna ízlés szerint
  • 8 dkg csiperkegomba
  • őrölt fehérbors
  • 2 db 12,5 dkg-os camembert sajt
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A meghámozott krumplit lereszeljük. Kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tejet, a tojást, az átnyomott fokhagymát, a lisztet, a fűszereket és a felaprított gombát. Sózzuk, borsozzuk.

A camembert sajtokat vízszintesen kettészeljük, majd negyedeljük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykamellfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 25 dkg camember
  • 2 alma
  • 1 csokor újhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál főzőtejszín
  • pár csepp csitromlé
  • fél csokor metélőhagyma
  • bors
Elkészítés:

A pulykamellfilét olyan csíkokra vágjuk hogy könnyen megsüthessük, picit megsózzuk, és az olajon megpirítjuk. Lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk.

Ezután összevágjuk a sajtot és és az almákat. Az újhagymát karikákra szeleteljük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj, vagy Rama
  • 10 dkg dióbél
  • 4 db kör alakú camembert sajt
  • 15 fél diószem
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor snidling
  • őrölt fehérbors
Elkészítés:

A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk és apróra vágjuk. A 10 dkg dióbelet durvára vágjuk. A vajat elkeverjk a vágott dióval és a zöldfűszerekkel, majd sóval és borssal ízesítjük.

A sajtokat vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét mindegyiknek egyenletesen megkenjük a fűszeres vajjal, és rátesszük a sajt másik felét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 16 darabhoz:
  • 25 + 3 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 kiskanál szárított élesztő
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 16 dkg szeletelt füstöltlazac
  • 1 citrom
  • 8 db fekete olívabogyó
Elkészítés:

A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, hólyagosra dagasztjuk, majd konyharuhával letakarva meleg helyen legalább a duplájára kelesztjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl meleg víz (52 fokos)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg gorgonzola
  • 10 ág kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma
  • A tetejére:
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Elkészítés:

1. A lisztet keverőedénybe szitáljuk. Az élesztőt fél dl meleg vízzel elkeverjük, kevés lisztet adunk hozzá, elkeverjük, tetejére lisztet szórunk, és 20-25 percig langyos helyen kelesztjük.

2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd a maradék vizet és az olívaolajat hozzáadva simára keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • egy 18 X 25 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg magas sikértartalmú kenyérliszt
  • 2 dkg friss élesztő (vagy 35 gr szárított)
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 nagy evőkanálnyi olívaolaj
  • 3/4 teáskanál tengeri só
  • 1 mokkáskanálnyi cukor az élesztő felfuttatásához
  • A tetejére:
  • 3 db napon szárított paradicsom apró kockákra vágva
  • kb. 1,5 evőkanálnyi szárított rozmaring és kakukkfű keveréke
  • néhány csipet tengeri só
  • ízlés szerint frissen őrölt színes bors
  • A tálaláshoz ízlés szerint:
  • nagyon jó minőségű olívaolaj
Elkészítés:

Kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu