ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 15 dkg friss rukkola
  • 20 dkg friss eper
  • néhány szem fekete olívabogyó
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál narancsos mustár (ennek hiányában édeskés mustár néhány csepp frissen préselt narancslével és kevés reszelt narancshéjjal ízesítve)
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál dió vagy mogyoró olaj
  • 1/2 mokkáskanál só
Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, tálalásig a hűtőszekrényben tartom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 személynek:
  • 15 dkg eper
  • 10 djg salátakeverék (rukkola, madársaláta stb…
  • )
  • 2 kacsacomb sütve (maradék)
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg dió
  • A körtéhez:
  • 1 db körte
  • 0,3 dl száraz rosé bor
  • 1 dl víz
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet fahéj
  • Az öntethez:
  • 0,5 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
Elkészítés:

A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és borssal, majd beletesszük a körtét ,és közepes hőfokon félpuhára főzzük.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg keményebb natúr kecskesajt
  • liszt
  • olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • ruccola saláta
  • (narancsos) balzsamecetkrém
  • 3-4 szem friss eper
Elkészítés:

A sajtot ujjnyi szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben barnára pirítjuk. A ruccolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk balzsamecettel, pici szűz olívaolajjal, megszórjuk egy kevés színes őrölt borssal, majd pár szem epret szeletelünk rá.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg burgonya
40 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma

bors
10 dkg reszelt sajt
olaj

Elkészítés:
A megtisztított,kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.A paradicsomot és a hagymát karikára vágjuk.
A háromféle zöldséget felváltva egy jénai tálba rendezzük.Sóval borssal fűszerezzük.Rácsöpögtetjük az olajat és a reszelt sajttal megszórjuk.Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl édes fehérbor
2 db narancs
vaj

bors

Elkészítés:
A combokat sózzuk borsozzuk,bekenjük alaposan vajjal,a bőre alá bedugunk 2-3 gerezd narancsot.
A fehérbort és a másik narancs kjfacsart levét összekeverjük és meglocsoljuk a combokat,kb 1 órára hűtőbe tesszük.A pácolt húsokat kivajazott jénai tálba tesszük,ráöntjük a páclevet és lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.A sütés bejezése előtt vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a csirkét.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
0,5 tk pirospaprika
2 db paradicsom
1 db paprika
2 dl tejföl

bors
kevés olaj

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt,megszórjuk pirospaprikával,sózzuk borsozzuk.Belekeverjük a feldarabolt paprikát,paradicsomot.
Kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.A végén a tejfölt összekeverjük a liszttel és ráöntjük a karfiolra.Összeforraljuk.
Körete galuska vagy párolt rizs.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt
10dkg cukor
6db tojás
Töltelék:
3db citrom
5dkg cukor
2dl tejszín

Elkészítés:
Tészta:
Egy nagyon egyszerű piskóta lapot készítünk. A 6db tojás sárgáját és a 10dkg cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A 25dkg lisztet a tojásos cukros habhoz keverjük majd ehhez a fehérjéből felvert habot. Kivajazott tepsiben 20-25 perc és 200 fok-ón arany barnára sütjük.

Töltelék:
A 2dl tejszint kemény habbá verjük.

Tovább 

Hozzávalók:
főtt krumpli kb.fél kiló pucolva
zsiradék pl. margarin, vaj, libaszír kb. 10 deka
reszelt sajt kb. 5 deka lehet több is
liszt, amennyit felvesz.


Elkészítés:
A főtt krumplit összetöröm, hozzáadom a zsiradékot, bele reszelem a sajtot, meg sózom kb. 1 kávés kanálnyi, majd liszttel összegyúrom.
Tésztája nem legyen kemény inkább puha jól formázható.
1-2 órára a hűtőbe teszem,
mennyiségtől függően ketté veszem -kb 40-50 deka kell egy tepsihez.
Tepsit vékonyan kizsírozom.
Vékonyra kinyújtom, tepsibe teszem.
Addig sütöm míg szép piros nem lesz.
Tetszőleges darabokra vágom.

Tovább 


Hozzávalók:
10 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
2 db burgonya
kapor
petrezselyemzöld
tárkony

bors
szénsavas ásványvíz vagy szódavíz

Elkészítés:
A tojást elkeverjük a liszttel,a tejjel,hozzáadjuk a kaprot,a petrezselyemzöldet,a tárkonyt,egy kevés törött borsot,és ízlés szerint sót. Közben két közepes burgonyát megfőzünk sós vízben,leszűrjük,és villával szétnyomkodjuk. Ezt apránként hozzáadjuk a tojásos masszához. Aztán ezt a masszát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel addig hígítjuk,amíg sűrű palacsintatészta lesz belőle.

Tovább 

Hozzávalók:
Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej

Elkészítés:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet ráöntünk és felfuttatjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu