Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Az öntet hozzávalóit csavaros tetejű üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, tálalásig a hűtőszekrényben tartom.
Hozzávalók:
A párolt körtéhez kettévágjuk és megpucoljuk a körtét, magházát óvatosan kivájjuk. A bort és a vizet felforraljuk, ízesítjük cukorral, fahéjjal és borssal, majd beletesszük a körtét ,és közepes hőfokon félpuhára főzzük.
|
|
Hozzávalók:
A sajtot ujjnyi szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal megkent grillrácson vagy serpenyőben barnára pirítjuk. A ruccolát megmossuk, lecsepegtetjük, majd meglocsoljuk balzsamecettel, pici szűz olívaolajjal, megszórjuk egy kevés színes őrölt borssal, majd pár szem epret szeletelünk rá.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg burgonya
40 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma
só
bors
10 dkg reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A megtisztított,kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük.A paradicsomot és a hagymát karikára vágjuk.
A háromféle zöldséget felváltva egy jénai tálba rendezzük.Sóval
borssal fűszerezzük.Rácsöpögtetjük az olajat és a reszelt sajttal
megszórjuk.Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 dl édes fehérbor
2 db narancs
vaj
só
bors
Elkészítés:
A combokat sózzuk borsozzuk,bekenjük alaposan vajjal,a bőre alá bedugunk 2-3 gerezd narancsot.
A fehérbort és a másik narancs kjfacsart levét összekeverjük és
meglocsoljuk a combokat,kb 1 órára hűtőbe tesszük.A pácolt húsokat
kivajazott jénai tálba tesszük,ráöntjük a páclevet és lefedjük
alufóliával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.A sütés bejezése előtt vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a csirkét.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
0,5 tk pirospaprika
2 db paradicsom
1 db paprika
2 dl tejföl
só
bors
kevés olaj
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük.Hozzáadjuk a
rózsáira szedett karfiolt,megszórjuk pirospaprikával,sózzuk
borsozzuk.Belekeverjük a feldarabolt paprikát,paradicsomot.
Kevés vizet öntve alá puhára pároljuk.A végén a tejfölt összekeverjük a liszttel és ráöntjük a karfiolra.Összeforraljuk.
Körete galuska vagy párolt rizs.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta:
25dkg liszt
10dkg cukor
6db tojás
Töltelék:
3db citrom
5dkg cukor
2dl tejszín
Elkészítés:
Tészta:
Egy nagyon egyszerű piskóta lapot készítünk. A 6db tojás sárgáját és
a 10dkg cukrot habosra keverjük. A tojás fehérjét habbá verjük. A 25dkg
lisztet a tojásos cukros habhoz keverjük majd ehhez a fehérjéből
felvert habot. Kivajazott tepsiben 20-25 perc és 200 fok-ón arany
barnára sütjük.
Töltelék:
A 2dl tejszint kemény habbá verjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
főtt krumpli kb.fél kiló pucolva
zsiradék pl. margarin, vaj, libaszír kb. 10 deka
reszelt sajt kb. 5 deka lehet több is
liszt, amennyit felvesz.
só
Elkészítés:
A főtt krumplit összetöröm, hozzáadom a zsiradékot, bele reszelem a
sajtot, meg sózom kb. 1 kávés kanálnyi, majd liszttel összegyúrom.
Tésztája nem legyen kemény inkább puha jól formázható.
1-2 órára a hűtőbe teszem,
mennyiségtől függően ketté veszem -kb 40-50 deka kell egy tepsihez.
Tepsit vékonyan kizsírozom.
Vékonyra kinyújtom, tepsibe teszem.
Addig sütöm míg szép piros nem lesz.
Tetszőleges darabokra vágom.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt
2 tojás
1 dl tej
2 db burgonya
kapor
petrezselyemzöld
tárkony
só
bors
szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
Elkészítés:
A tojást elkeverjük a liszttel,a tejjel,hozzáadjuk a kaprot,a
petrezselyemzöldet,a tárkonyt,egy kevés törött borsot,és ízlés szerint
sót. Közben két közepes burgonyát megfőzünk sós vízben,leszűrjük,és
villával szétnyomkodjuk. Ezt apránként hozzáadjuk a tojásos masszához.
Aztán ezt a masszát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel addig
hígítjuk,amíg sűrű palacsintatészta lesz belőle.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Tészta: Töltelék:
60 dkg liszt, 30 dkg darált dió,
25 dkg rama, 20 dkg cukor,
1 tojás, 1 vaníliás cukor,
1 vaníliás cukor, rumaroma v. rum,
2,5 dkg élesztő, tej v. gyümölcslé
1 tejföl,
10 dkg cukor,
kb. 0,5-1 dl tej
Elkészítés:
A 60 dkg lisztet egy tálba tesszük, közepébe kis gödröt csinálunk, ide
megy 1 kanál cukor és az összemorzsolt élesztő, kis langyos tejet
ráöntünk és felfuttatjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu