ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
4 cl tequila
2 cl szederlikőr
1 cl citromlé
zúzott jég
citromkarika

Elkészítés:
Az összes hozzávalót a zúzott jéggel összemixeljük.
Az előkészített koktélohohárba szűrjük.
A pohár szélére egy szelet citromot tűzünk.

Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez:

50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor

Elkészítés:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként eldolgozom benne a tojásokat.

Tovább 

 

Hozzávalók:
1 liter ásványvíz
jégkocka
2 citrom leve
1 lime leve
3-4 narancs leve (ízlés szerint)

Elkészítés:
A citromokat és a lime-ot kifacsarjuk, és kancsóba öntjük. Aztán jöhetnek a narancsok. Ennél a limonádénál a narancs pótolja a cukrot, ezért használhatunk régebbi, jól megérett narancsot. Aki a fanyarabb ízeket kedveli, ugyanannyi citromot és narancsot használjon.

Aztán felöntjük ásványvízzel, és egy bő félórára a hűtőbe tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél csomag sütőpor
3 kisdoboz kefir
15 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfixáló
2,5 dl tej
1 csomag étkezési zselatin
gyümölcs ízlés szerint
gyümölcs kocsonya, vagy tortazselé a tetejére

Elkészítés:
26 cm-es torta formában sütjük a piskótát!

A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, a sárgáját a cukorral a liszttel,sütőporral, elkeverjük majd kézzel hozzá keverjük a fehérje habot.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A szárától megtisztított szedret beleszórjuk egy nagy befőttesüvegbe. 27 dkg cukrot felfőzünk 4 dl vízzel és 1 félbevágott vaníliarúddal, 1/2 szerecsendióval és 3 egész szegfűszeggel. A habját közben leszedjük. Ha kihűlt, rátöltjük a 4 dl 96%-os alkoholt, lezárjuk és 3 hétig az ablakban, napon tarjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 5 dl liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dl kefir
  • 1,25 dl tej
  • 1-2 dl cukor
  • 0,6 dl olvasztott vaj, vagy Rama
  • 4,5 dl szeder
  • reszelt citrom- és narancshéj
Elkészítés:

A hozzávalókat egyszerűen egy tálban elkeverjük, mint mikor palacsintatésztát készítünk, a végén hozzáadjuk a szedret (vagy esetleg más gyümölcsöt). Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Isteni finom. Én a végén még karamellt szoktam locsolni a tetejére.

Tovább 

Hozzávalók:

  • piros gyümölcsök (eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye, szeder - ami éppen kéznél van
  • minél több féle, annál finomabb)
  • cukor, esetleg méz
  • szegfűszeg
  • személyenként 1 dl natúr joghurt vagy joghurthab
Elkészítés:

Mossuk meg a gyümölcsöket, ha szükséges, daraboljuk, a meggyet, cseresznyét magvaljuk ki. Készítsünk cukorszirupot kevés víz és fejenként két-három evőkanál cukor segítségével. A gyümölcsöket tegyük bele a szirupba, és hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a gyümölcsöknek kb.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db 1,5 kg-os sárgadinnye
  • 1 piros alma
  • 2 lime leve
  • 4 cl cukorszirup
  • vegyes gyümölcslé (narancs, répa, citrom)
  • jég
Elkészítés:

A dinnyét felszeleteljük, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit közepes darabokra vágjuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát, a lime levét, és simára turmixoljuk. Ekkor hozzáöntjük a cukorszirupot, és még 15 másodpercre működésbe hozzuk a gépet.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 10 dkg sárgadinnye
  • 10 dkg vaj, vagy Rama
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:

A sárgadinnye húsát apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, habverővel hozzákeverjük a tojásokat, a tejszínt és a cukrot. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a sárgadinnyét. A muffinformát papírral kibéleljük, belekanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:


1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye peremét, úgy még szebb lesz.
2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu