Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 cl tequila
2 cl szederlikőr
1 cl citromlé
zúzott jég
citromkarika
Elkészítés:
Az összes hozzávalót a zúzott jéggel összemixeljük.
Az előkészített koktélohohárba szűrjük.
A pohár szélére egy szelet citromot tűzünk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
12 dkg vaj vagy Rama margarin
30 dkg cukor
2 db tojás
1 kis dobozos kefir
2 kanál vanília aroma
piros ételszínező
2 teáskanál ecet
2 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
50 dkg mascarpone
1 csomag bourbon vanília
2 kanál vanília aroma
2,5 dl habtejszín keményre felverve
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához a vajat kikeverem a cukorral és az aromával,majd egyenként
eldolgozom benne a tojásokat.
|
|
Hozzávalók:
1 liter ásványvíz
jégkocka
2 citrom leve
1 lime leve
3-4 narancs leve (ízlés szerint)
Elkészítés:
A citromokat és a lime-ot kifacsarjuk, és kancsóba öntjük. Aztán
jöhetnek a narancsok. Ennél a limonádénál a narancs pótolja a cukrot,
ezért használhatunk régebbi, jól megérett narancsot. Aki a fanyarabb
ízeket kedveli, ugyanannyi citromot és narancsot használjon.
Aztán felöntjük ásványvízzel, és egy bő félórára a hűtőbe tesszük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek liszt
4 ek cukor
fél csomag sütőpor
3 kisdoboz kefir
15 dkg porcukor
1 citrom leve
3 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfixáló
2,5 dl tej
1 csomag étkezési zselatin
gyümölcs ízlés szerint
gyümölcs kocsonya, vagy tortazselé a tetejére
Elkészítés:
26 cm-es torta formában sütjük a piskótát!
A 4 tojásból piskótát sütünk. A tojás fehérjét felverjük kemény
habbá, a sárgáját a cukorral a liszttel,sütőporral, elkeverjük majd
kézzel hozzá keverjük a fehérje habot.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szárától megtisztított szedret beleszórjuk egy nagy befőttesüvegbe. 27 dkg cukrot felfőzünk 4 dl vízzel és 1 félbevágott vaníliarúddal, 1/2 szerecsendióval és 3 egész szegfűszeggel. A habját közben leszedjük. Ha kihűlt, rátöltjük a 4 dl 96%-os alkoholt, lezárjuk és 3 hétig az ablakban, napon tarjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat egyszerűen egy tálban elkeverjük, mint mikor palacsintatésztát készítünk, a végén hozzáadjuk a szedret (vagy esetleg más gyümölcsöt). Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és a sütőben kb. 40 perc alatt pirosra sütjük. Isteni finom. Én a végén még karamellt szoktam locsolni a tetejére.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Mossuk meg a gyümölcsöket, ha szükséges, daraboljuk, a meggyet, cseresznyét magvaljuk ki. Készítsünk cukorszirupot kevés víz és fejenként két-három evőkanál cukor segítségével. A gyümölcsöket tegyük bele a szirupba, és hagyjuk kihűlni. Vegyük ki a gyümölcsöknek kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
A dinnyét felszeleteljük, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit közepes darabokra vágjuk, turmixba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt almát, a lime levét, és simára turmixoljuk. Ekkor hozzáöntjük a cukorszirupot, és még 15 másodpercre működésbe hozzuk a gépet.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sárgadinnye húsát apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, habverővel hozzákeverjük a tojásokat, a tejszínt és a cukrot. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a sárgadinnyét. A muffinformát papírral kibéleljük, belekanalazzuk a tésztát, és előmelegített sütőben 200 fokon kb.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1.) A dinnyéket félbevágjuk, kör alakú vájóval gömböket vájunk ki a
húsából úgy, hogy végül csak a dinnye héja maradjon. A dinnyebelet egy
külön edénybe tesszük. Ügyesebbek eleve cakkosra vághatják a dinnye
peremét, úgy még szebb lesz.
2.) A dinnyebelekhez adjuk a gyümölcslevet, a joghurtot, és a málnát, majd botturmix segítségével krémesre keverjük az egészet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu