ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb fürt Pannónia kincse szőlő
  • 10 dkg hámozott dióbél
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj vagy vaj
  • 2-3 evőkanál kristálycukor
  • 2x1 dl száraz fehérbor
Elkészítés:

Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon.

Tovább 

Hozzávalók:

  • érett szőlő (nagyszemű, édes, muskotályos, mag nélküli lenne ideális)
  • 5 dkg rama
  • 10 dkg étcsoki
  • csepp alkohol ízlés szerint (el is hagyható)
Elkészítés:

Az ép, hibátlan szőlőszemeket kiválogat, megmos, alaposan leszárít. Előkészít két fakanálkát, előkap 2 db kisebb és 1 db nagyobb serpenyőt/lábaskát.

Az egyik kis aranyosba bele a vaj, lángelosztón mérsékelt tűzre. A másik kicsibe gyors iramban beletördel a csokit, a nagyobb serpenyőbe ujjnyi víz, tűzre, ráhelyez a csokis edénykét (a víz ne érje az alját), lefed, felforral alatta a vizet, majd takarék.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 1 kg vegyes szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl)
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál vaj a formához
  • 2 evőkanál porcukor
  • Egyéb: kb. 24 cm átmérőjű sütőforma

Elkészítés:


A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.


1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • 1 kg vegyes szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl)
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre darált dió
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 teáskanál vaj a formához
  • 2 evőkanál porcukor
  • Egyéb: kb. 24 cm átmérőjű sütőforma
Elkészítés:


A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.


1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4-6 nagyobb, szétfővő fajtájú burgonya
  • 1 zöldpaprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál tej
  • őrölt bors
Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és a megmosott burgonyákat körbeszurkáljuk villával. Héjával együtt a sütőbe tesszük, és puhulásig sütjük, ami kb. egy óráig tart. A paprikát, a hagymát apróra kockázzuk, és vajban közepes lángon sütjük serpenyőben, 5 percig.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 7 burgonya
  • 50 dkg darált hús
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • bors
  • fasírtfűszer
  • 2 tojás
  • reszelt sajt
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • Kapros dresszing:
  • 5 dl  tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 csokor kapor
Elkészítés:


1.) A burgonyákat megfőzzük, lehéjazzuk, félbe vágjuk, a közepüket pedig finoman kivájjuk.
2.) A hagymát felkockázzuk, egy teflonban üvegesre pirítjuk, rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával, fasírtfűszerrel, és megpirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2-3 pangasius halfilé
  • halfűszer vagy más fűszerkeverék
  • bors
  • 2-3 evőkanál keményítő vagy liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 db lime (zöldcitrom)
  • 1 dl tejszín
  • csöppnyi fehérbor vagy pezsgő
  • bors
Elkészítés:

A halfilét befűszerezem, majd keményítőbe mártom, és kevés olajon, teflonedényben megsűtöm. Mikor majdnem kész, ráreszelem a lime héját, beleöntöm a tejszínt, és a zöldcitrom levéből ízlés szerint facsarok hozzá.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 fél csirkemell filé
  • kiskanál só
  • mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • Raguhoz:
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csípős paprika
  • 6 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 lime (zöldcitrom)
  • csipetnyi só
  • 4 evőkanál méz
  • csokor koriander (petrezselyem is lehet)
Elkészítés:

A melleket lapjában bevágom és kihajtom, kissé kiverem és sózom, borsozom. A mézet az olajjal összekeverem, a filékre öntöm, jól átforgatom, letakarva hűtőbe teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 zacskó kókuszreszelék
  • 4 tojás
  • tejszín
  • 3 evőkanál porcukor (kristálycukor is lehet)
  • 1 db zöldcitrom (nem sárga!)
Elkészítés:

Felverek 4 tojást habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, majd a zöldcitrom reszelt héját és a levét ízlés szerinti mennyiségben. Annyi kókuszreszeléket kell beletenni, hogy jó sűrű legyen. Ezután hőálló tálba teszem a masszát (de kis formákat is csinálhatok sütőtepsire), és megsütöm.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10-15 nagy fej fokhagyma
  • 1 üveg száraz fehérbor (félédes nem jó!)
  • 2 dl ecet (10%)
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál bors
  • 3-5 db babérlevél
  • 1-2 csokor friss tárkony (ha nincs, akkor szárított)
  • esetleg 1 db cseresznye paprika
Elkészítés:

A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu