Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Egy teflon serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat (vajat) melegítek, hozzáadom a cukrot, karamellizálom. Amikor már szépen barnul (meg ne égjen, arra nagyon oda kell figyelni), rádobom a hámozott, durvára darabolt dióbelet, felöntöm 1 dl borral és lepirítom, hogy csak kevés leve maradjon.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az ép, hibátlan szőlőszemeket kiválogat,
megmos, alaposan leszárít. Előkészít két fakanálkát, előkap 2 db kisebb
és 1 db nagyobb serpenyőt/lábaskát.
Az egyik kis aranyosba bele a vaj, lángelosztón mérsékelt tűzre. A másik
kicsibe gyors iramban beletördel a csokit, a nagyobb serpenyőbe ujjnyi
víz, tűzre, ráhelyez a csokis edénykét (a víz ne érje az alját), lefed,
felforral alatta a vizet, majd takarék.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra
keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szőlőt megmossuk, leszárítjuk és összekeverjük a vaníliás cukorral.
1. A tojásokat keverőtálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és habosra
keverjük, majd tovább habosítjuk a tejszínnel.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, és a megmosott burgonyákat körbeszurkáljuk villával. Héjával együtt a sütőbe tesszük, és puhulásig sütjük, ami kb. egy óráig tart. A paprikát, a hagymát apróra kockázzuk, és vajban közepes lángon sütjük serpenyőben, 5 percig.
Hozzávalók:
1.) A burgonyákat megfőzzük, lehéjazzuk, félbe vágjuk, a közepüket pedig finoman kivájjuk.
2.) A hagymát felkockázzuk, egy teflonban üvegesre pirítjuk, rátesszük a
húst, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal,
pirospaprikával, fasírtfűszerrel, és megpirítjuk.
Hozzávalók:
A halfilét befűszerezem, majd keményítőbe mártom, és kevés olajon, teflonedényben megsűtöm. Mikor majdnem kész, ráreszelem a lime héját, beleöntöm a tejszínt, és a zöldcitrom levéből ízlés szerint facsarok hozzá.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A melleket lapjában bevágom és kihajtom, kissé kiverem és sózom, borsozom. A mézet az olajjal összekeverem, a filékre öntöm, jól átforgatom, letakarva hűtőbe teszem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Felverek 4 tojást habverővel, hozzáadom a cukrot és egy kevés tejszínt, majd a zöldcitrom reszelt héját és a levét ízlés szerinti mennyiségben. Annyi kókuszreszeléket kell beletenni, hogy jó sűrű legyen. Ezután hőálló tálba teszem a masszát (de kis formákat is csinálhatok sütőtepsire), és megsütöm.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A bort, az ecetet és a fűszereket összeöntjük, majd felforraljuk, s fedő alatt kis lángon kb. 3-4 percig főzzük. Utána hozzáadjuk az előre megtisztított fokhagymagerezdeket (könnyebb a fokhagymával elbánni, ha a fejeket egészben előzőleg 1-1,5 órára hideg vízben áztatjuk), s az újraforrástól számítva kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu