ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 kg darált pulykahús
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • 2 teáskanál tárkony
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • reszelt sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
Elkészítés:

A darált húst összekeverem egy fél fej apróra vágott hagymával, lereszelt fokhagymával, zsemlemorzsával, tojással és az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval, borssal és a tárkonnyal ízesítem, majd kis golyókat formázok belőle.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 kiadós adaghoz:
  • 1 fej vöröshagyma (vagy 1 szál póréhagyma)
  • 3 dl főzőtejszín
  • kb. 20 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
  • fél kg tészta (penne, spagetti vagy makaróni)
  • tárkony
Elkészítés:

Már a hozzávalókból is látszik, hogy ízlés szerint variálható.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt (intenzív íze és illata van, én fél csomagot szoktam). Most már együtt pirul a hagymánk és a tárkonyunk.

Tovább 

 
Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes alma
  • 20 dkg tejszín krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 4 szelet magos kenyér
Elkészítés:


Az almát megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, kicsumázzuk és lereszeljük. A citromot megmossuk, felét karikára vágjuk, a másik fél levét kinyomjuk.
Hozzáadjuk az almához a sajtkrémet, a tejszínt, a citrom levét, sót, és habosra kikeverjük. A kenyeret kettévágjuk, rákenjük a krémet, citromkarikával díszítjük.

Hozzávalók:

  • 1 adaghoz:
  • 2 kisebb salátalevél
  • 2 szelet barna szendvicskenyér
  • 2 evőkanál majonéz
  • 3 szelet bacon szalonna
  • 1 tojás
  • 5 dkg sonkaszalámi
Elkészítés:

A salátaleveleket leöblítjük, megszárítjuk. A kenyereket megkenjük majonézzel.
A bacon szalonnát zsiradék nélkül ropogósra sütjük egy serpenyőben. Kiszedjük, a serpenyőbe ütjük a tojást, és 2-3 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük. Az egyik kenyérre rakjuk a salátát, a szalonnát, tükörtojást és a sonkát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 18 dkg márványsajt
  • 12 dkg szeletelt téliszalámi
  • 2 ecetes uborka
  • 1 evőkanál joghurt
  • 3 evőkanál tejszín
  • néhény csepp tabasco
  • 4 nagy szelet barna kenyér (vagy 8 szelet szendvicskenyér)
Elkészítés:

A sajtot villával összetörjük, a szalámit néhány szelet kivételével és az uborkát nagyon apróra összevágjuk.
A sajtot, a szalámit, az uborkát összekeverjük. Beletesszük a joghurtot, a tejszínt, néhány csepp tabascot, megsózzuk és jól kikeverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva magozva
  • 12 dkg rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • zsemlemorzsa a tepsi kiszórásához
Elkészítés:

Elkeverjük a margarint a 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával, a 2 tojással és a sütőporral elvegyített liszttel. A tepsist kikenjük margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg szilva
  • 5 tojásfehérje
  • kevés só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg cukor
  • 5 csepp rumesszencia
  • 15 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:



1. Sütöpapírral kibélelünk egy tepsit. A vajat kikavarjuk a cukorral,vaníliás cukorral és a tojással. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, fokozatosan beledolgozzuk a vajkrémbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg kelkáposzta vagy kínai kel
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • csipetnyi őrölt bors
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • csipetnyi majoránna
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • tetszés szerint apróra vágott petrezselyem
  • 5-10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl világos sör
  • olaj a kisütéshez
Elkészítés:

A megmosott, lecsurgatott kelkáposztalevelekből vágjuk ki a vastag ereket, szeljük fel vékony metéltre, sózzuk meg.

Keverjük simára a tojásokat a liszttel és a sörrel, adjuk hozzá a fűszereket, a petrezselymet, a reszelt sajtot és a gyengén kinyomkodott kelt.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 evőkanál vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 liter sűrű húsleves /készülhet r darab erőleveskockából is/
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg ömlesztetett sajt
  • 20 dkg reszelt emmentáli sajt
  • őrölt fehérbors
  • reszelt szerecsendió
  • A levesbetéthez:
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 8 szelet fehérkenyér
  • 8 evőkanál világos sör
  • 10 dkg vaj
Elkészítés:

1.) A hagymákat finomra aprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és lassú tűzön üvegesre pároljuk benne a hagymákat.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A káposztát, a sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, az uborkát, a paprikát megmossuk. Majd káposztagyalun az összes zöldségfélét legyaluljuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és 5 l-es befőttes üvegbe vagy műanyag vödörbe töltjük. A tetejét letakarjuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu