Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tejet felforraljuk, langyosra, kb. 37-40
fokosra hűtjük. Közben veszünk 2 db 7 dl-es befőttes üveget, és
elosztunk az alján 1-1 evőkanál joghurtot és 1-1 kávéskanál cukrot.
A tejet egyenlően elosztjuk az üvegekben, rácsavarjuk a tetejét, és
meleg ruhába bugyolálva (én a férjem jó vastag pulóverjébe szoktam)
betesszük a szekrényébe. Itt hagyom állni 10-12 órát, de ha jó minőségű a
tej, elég kevesebb idő is!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A gyümölcsöket megmossuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi őket, feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk - ha bogyós gyümölcsből készítjük, ritka szövésű szitán áttörhetjük, így a magok nem maradnak benne. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsvelőt is.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, beleöntjük a tésztaszűrőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad.
Hozzávalók:
A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük.
A hagymákat felszeleteljük, sózzuk és hagyjuk fonnyadni.
A csicsókát uborkagyalun szeljük, sózzuk, pár csepp citromlével keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A fügéket megmosom, villával több helyen megszurkálom, lemérem és egy edénybe teszem. Hozzáadok ugyanennyi cukrot és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforralom, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzöm lefedve. Kiszedem és üvegbe teszem a fügéket. A levet újraforralom, majd leszűröm. A fügék tetejére késhegynyi szalicilt szórok, rászedem a forró levet, lezárom az üvegeket és szárazdunsztba teszem.
Hozzávalók:
Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2
órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk,
majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.
Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük,
majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és
a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Kb. 2 órán át főzzük, mielőtt teljesen megpuhulna, megsózzuk. A céklát alaposan lesikáljuk, majd egészben, sós vízben kuktában megfőzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A sajtokat lereszelem, a márványsajtot összetöröm, a krémsajtot puha állapotban a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverem. Állaga olyan legyen, mint egy sűrűbb krémtúró. Ezért a tejszínnel lehet bővebben bánni.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A krumplit lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a többit, és jól összedolgozzuk.
Kenyérszeleteket pirítunk vagy olajban kisütünk, megkenjük a krémmel.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu