ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1-1,2 l tej
  • 2 evőkanál bolti élőflórás joghurt
  • 2 kávéskanál cukor
Elkészítés:

A tejet felforraljuk, langyosra, kb. 37-40 fokosra hűtjük. Közben veszünk 2 db 7 dl-es befőttes üveget, és elosztunk az alján 1-1 evőkanál joghurtot és 1-1 kávéskanál cukrot.

A tejet egyenlően elosztjuk az üvegekben, rácsavarjuk a tetejét, és meleg ruhába bugyolálva (én a férjem jó vastag pulóverjébe szoktam) betesszük a szekrényébe. Itt hagyom állni 10-12 órát, de ha jó minőségű a tej, elég kevesebb idő is!

Tovább 

Hozzávalók:
  • 50 dkg bármilyen gyümölcs
  • 4 dl natúr joghurt
  • 6 evőkanál méz
Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk. Annyi vízzel, amennyi ellepi őket, feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután botmixerrel összeturmixoljuk - ha bogyós gyümölcsből készítjük, ritka szövésű szitán áttörhetjük, így a magok nem maradnak benne. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a gyümölcsvelőt is.

 

Hozzávalók:

  • 5 dl natúr joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csipet gyömbér
Elkészítés:

Egy tésztaszűrőt duplán kibélelünk konyhai törlőpapírral, majd egy edény tetejére tesszük, lényeg, hogy ne érjen bele az alja - legjobb erre egy kisebb fazék. A joghurtot alaposan felkeverjük, beleöntjük a tésztaszűrőbe. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Ez alatt az idő alatt a leve kicsepeg belőle, és csak a finom, lágy, krémszerűen sűrű joghurt marad.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • 50 dkg csicsóka
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • tengeri só
  • almaecet
  • cukor (édesítő) ízlés szerint
  • víz
  • 1 teáskanál gyömbér (reszelt vagy por)
  • 2 teáskanál őrölt szegfűbors
  • 1 evőkanál kapor
  • A díszítéshez:
  • zöldpaprika
  • főtt tojás
Elkészítés:

A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük.

A hagymákat felszeleteljük, sózzuk és hagyjuk fonnyadni.

A csicsókát uborkagyalun szeljük, sózzuk, pár csepp citromlével keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • éretlen füge
  • cukor
  • szalicil
Elkészítés:

A fügéket megmosom, villával több helyen megszurkálom, lemérem és egy edénybe teszem. Hozzáadok ugyanennyi cukrot és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforralom, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzöm lefedve. Kiszedem és üvegbe teszem a fügéket. A levet újraforralom, majd leszűröm. A fügék tetejére késhegynyi szalicilt szórok, rászedem a forró levet, lezárom az üvegeket és szárazdunsztba teszem.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 30 dkg márványsajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • gyömbér
  • szerecsendió
  • 5 dl tejszín
  • olaj
  • ketchup
  • mustár
  • 8-10 db füge
  • 6-8 db datolya
  • 2 db szép alma
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl olívaolaj
  • citromlé
Elkészítés:

Lereszeljük a gyömbért (kb. 1 ujjnyit), hozzáreszelünk 2-3 gerezd fokhagymát, ízesítjük 1 kis evőkanál ketchuppal, 1 evőkanál mustárral, sóval és borssal, majd hozzáöntünk kb. 1 dl olívaolajat.

Tovább 

Hozzávalók:

  • személyenként 2-2 szelet karaj
  • hámozott friss füge
  • sárgabarack
  • színes bors frissen törve
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál fügelikőr vagy barackpálinka
  • barnacukor
  • szerecsendió
Elkészítés:

A karajokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órát pihenni hagyjuk. A serpenyőt vagy rostsütőt vékonyan beolajozzuk, majd a liszben megforgatott karajokat kérgesre sütjük.

Egy cseréptálat kivajazunk, 1-2 evőkanál olajat és az italt beletesszük, majd a karajszeleteket a cseréptálba rakjuk, alufoliával letakarjuk, és a 180 fokos sütőben puhára pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarkabab
  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg cékla
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csomó zöldhagyma
  • 2 csemegeuborka
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál méz
  • kapribogyó
  • fekete olajbogyó
  • 2 csokor metélőhagyma
Elkészítés:

A szárazbabot egy éjszakán át 2 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Kb. 2 órán át főzzük, mielőtt teljesen megpuhulna, megsózzuk. A céklát alaposan lesikáljuk, majd egészben, sós vízben kuktában megfőzzük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg márványsajt
  • 10 dkg puha sajt (Anikó, Hóvirág)
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • 1 pohár tejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-1 kiskanál majonéz és mustár
  • 1-2 gerezd áttört fokhagyma
  • petrezselyem vagy snidling
Elkészítés:

A sajtokat lereszelem, a márványsajtot összetöröm, a krémsajtot puha állapotban a többi hozzávalóval jó alaposan kikeverem. Állaga olyan legyen, mint egy sűrűbb krémtúró. Ezért a tejszínnel lehet bővebben bánni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 db közepes héjában főtt krumpli
  • 1 főtt tojás
  • 1 friss nyers tojás
  • 1 nagyobb hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kevés csípős paprika (aki szereti a csípőset)
  • 1 teáskanál bors
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés Worchester mártás (elhagyható, ha nincs)
Elkészítés:

A krumplit lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a többit, és jól összedolgozzuk.

Kenyérszeleteket pirítunk vagy olajban kisütünk, megkenjük a krémmel.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu