ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók: 50 dkg. csirkecomb (2 db kettévágva), 60 dkg sütőtök, 4 gerezd fokhagyma, 4 dkg margarin, 1 dl tejszín, só, bors, 1 szál rozmaring.

A csirkecombokat lebőrözzük, besózzuk, és margarinon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk. Megszórjuk borssal, hozzáadjuk a fokhagymát, és aláöntünk fél deci vizet. Fedő alatt puhára pároljuk, pirosra sütjük.

A sütőtököt 2x2 cm-es kockákra vágjuk és kevés margarinon fedő alatt sóval, borssal, rozmaringgal puhára pároljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre: 1 tasak Maggi Tejszínes Gombás Ragu Fix, 2 db Maggi Tyúkhúsleveskocka, 40 dkg filézett csirkemell,

15 dkg sárgarépa. 15 dkg karfiol, 10 dkg zöldborsó, 15 dkg vegyes gomba: laska és csiperke, 1 fej vöröshagyma, 1 pohár tejföl, szűrt citromlé, kevés friss petrezselyem, 1 dl étolaj

 

Elkészítése: A finomra aprított vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst, s együtt pirítjuk tovább.

Tovább 

 

Ha gyors vacsorára van szükség, íme, egy finom vacsora recept. Hozzávalók: 60 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, 1 csokor rozmaring, 40 dkg paradicsom, 2 kanál Oliva olaj, 0,5 dl víz, 40 dkg burgonya, só, bors, ételízesítő.

 

A gombát a burgonyát megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a foghagymát is feldaraboljuk, a rozmaringot megmossuk és felaprítjuk.

A paradicsomot is felkockázzuk.

Egy serpenyőben az Oliva olajat felhevítjük, majd a gombát megpirítjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, a foghagymát, a rozmaringot, a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és egy rövid ideig együtt pirítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • fél börge liszt
  • fél bögre kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 pohár joghurt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg rama
  • 2 tábla étcsoki (ha belga, akkor különösen jó :))
Elkészítés:

A 3 tojás sárgáját habosra verjük, a fehérjét pedig kemény habbá. A fél bögre lisztet, a fél bögre kristálycukrot, a 2 joghurtot és a sütőport összekeverjük. Ehhez a sütőporos krémhez hozzáadjuk a 3 tojás sárgáját, majd 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál mézet és a felvert tojásfehérjét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 2 evőkanál citrom
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál porcukor
  • A tálaláshoz
  • tejszínhab
Elkészítés:

A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a tojássárgájával, egy csipet sóval és a citromhéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 6 személynek:
  • Az omlós tésztához:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojás
  • sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl víz
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg mazsola
  • 10 dkg darált mák
  • 25 dkg krémtúró
  • méz
  • A díszítéshez:
  • darált mák vagy durvára szeletelt pisztácia
Elkészítés:

A tésztához kézi vagy gépi habverővel habosra keverjük a puha zsiradékot és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezután fakanállal beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
  • 2-2,5 dl víz
  • kiskanál olaj
Elkészítés:

A lisztbe beletesszük a sót, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vizet. Egy órát állni hagyjuk. Pihentetés után hozzáadjuk az olajat. 2-3 mm vastagságú lepényeket készítünk, mindkét oldalát serpenyőben jól megsütjük. Elkészités után megkenjük fokhagymával, majd sajttal, paradicsommal, párolt zöldségekkel fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljeskiőrlésű (bio) tönkölybúzaliszt (lehet fehérliszttel keverni ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 3 evőkanál őrölt lenmag
  • 1 evőkanál zabkorpa
  • 2 dl tej
  • 2-2,5 dl víz
Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem egy tálban, a tejet és a vizet meglangyosítom, hozzáadom. Robotgéppel először lassú fokozaton összekeverem, majd a legnagyobb fokozaton 15 percig dagasztom. A kelttészta állagánál kicsit keményebbnek kell lennie.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál majoránna
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • 2 cl konyak
  • 1 tojás
  • 5 szem apróra vágott olívabogyó
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • diszítéshez csemegeuborka, gyöngyhagyma vagy ecetes paprika
Elkészítés:

A darált húst a fűszerekkel, tojással, konyakkal és a zsemlemorzsával jól összegyúrjuk. 3 cm átmérőjű golyócskákat formázunk belőle, és forró olajban szépen megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zellergumó
  • 10 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg halcsont
  • 2 babérlevél
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 szem bors
  • 2 citrom
  • 2 tojásfehérje
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A gombóchoz:
  • 10 dkg kenyérbél
  • 30 dkg halfilé (ponty, harcsa, busa)
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál vágott kapor
Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A zellert, a sárgarépa felét, és a cukkínit nagyon vékonyra összevágjuk, félretesszük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu