ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 kis pohár  tejföl
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • liszt
  • zöldfűszerek tetszés szerint (petrezselyem, zeller, bazsalikom, kapor, lestyán, oregánó, kakukkfű...)
  • sajt
Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 üveg konzervgomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • liszt
  • olaj
  • bors
  • majoranna
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • ketchup
  • kenyér
Elkészítés:

A vöröshagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár percig keverve pároljuk, majd felöntjük jo deci vízzel. Ha a levet már majdnem elfőtte, behabarjuk a tejszínnel, amiben elkevertünk 3 evőkanál lisztet.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • bors
  • bacon
  • liszt
  • 3 tojás
  • 20-20 dkg reszelt trappista és füstölt sajt
  • 1-1 piros és zöld paprika
  • 2 dl tejföl
Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát baconnel kibélelünk úgy, hogy túllógjon az edényen. A húst a lisztben és a tojásban megforgatjuk, és lerakunk egy sort a kibélelt formába, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy sor bacon következik.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes fej hagyma
  • 10 szelet lapka sajt
  • 3 kisebb cukkini
  • tengeri só
  • őrölt bors
  • 1 pohár  tejföl
  • 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

Az egész csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, a zúzott fokhagymát rákenjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd a hússzeleteket lerakjuk, akár két sorba is. Rászórjuk a szeletekre vágott hagymát, majd a sajtlapokat, s végül a meghámozott, hosszában szeletelt cukkinit.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Vizet forralunk, és az édesburgonyát héjastul megfőzzük, ez kb. 30 perc. A megfőtt édesburgonyát meghámozzuk, krumplinyomóval pépesítjük, sózzuk és fűszerezzük. Hozzáadjuk a kókusztejet is, összekeverjük, lefedjük, hogy ne hűljön ki.

Kevés vajat felforrósítunk, a vékonyra szeletelt hagymát megpirítjuk rajta, majd ezt is az édesburgonyához adjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A chilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítek egy mélyebb teflonedényben, amelynek van teteje is. A póréhagymát megfonnyasztom, majd rászórom az apró darabokra felszeletelt fokhagymát is. A sütőtököt megszabadítom a héjától, majd apró kockákra vágom, és azt is az edénybe teszem, enyhén megsózom, megborsozom. Lezárom az edényt, és várok, amíg megpuhul a sütőtök.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított, felkockázott sütőtököt, kb. feleannyi mennyiségű felkockázott krumplival megfőzünk sós vízben. Leöntjük a levének a felét, majd hozzáadunk ízlés szerint kis mézet, apróra vágott fokhagymát, mustárt, végül a friss, aprított korianderleveleket. Felöntjük a tejszínnel, majd átturmixoljuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 2 rúdhoz:
  • 20 dkg réteslap vagy leveles tészta
  • 1/2 kg előzetesen megütött sütőtök
  • 3-4 dkg héj nélküli tökmag
  • 1 evőkanálnyi szezámmag
  • 1 egész tojás kissé felverve a rétesek kenéséhez
  • szerecsendió
  • frissen őrölt színes borskeverék
Elkészítés:

A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval (nagyjából 1 kávéskanálnyi sót és 1/6 szerecsendiót használtam) botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes ízvilága ebben az ételben nem igényli a markánsabb fűszereket.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu