Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A gombát megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. (Ha friss, ne húzzuk le a héját, attól csak finomabb.) A hagymát is aprítsuk fel, majd kevés zsiradékon pirítsuk meg, húzzuk félre, és tegyünk rá egy kis pirospaprikát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A vöröshagymát olajon megpároljuk, rádobjuk a lecsepegtetett gombát. Sózzuk, borsozzuk, majorannával ízesítjük, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár percig keverve pároljuk, majd felöntjük jo deci vízzel. Ha a levet már majdnem elfőtte, behabarjuk a tejszínnel, amiben elkevertünk 3 evőkanál lisztet.
|
|
Hozzávalók:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát baconnel kibélelünk úgy, hogy túllógjon az edényen. A húst a lisztben és a tojásban megforgatjuk, és lerakunk egy sort a kibélelt formába, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy sor bacon következik.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az egész csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk, a zúzott fokhagymát rákenjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk, majd a hússzeleteket lerakjuk, akár két sorba is. Rászórjuk a szeletekre vágott hagymát, majd a sajtlapokat, s végül a meghámozott, hosszában szeletelt cukkinit.
Hozzávalók:
A csirkemelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Vizet forralunk, és az édesburgonyát
héjastul megfőzzük, ez kb. 30 perc. A megfőtt édesburgonyát meghámozzuk,
krumplinyomóval pépesítjük, sózzuk és fűszerezzük. Hozzáadjuk a
kókusztejet is, összekeverjük, lefedjük, hogy ne hűljön ki.
Kevés vajat felforrósítunk, a vékonyra szeletelt hagymát megpirítjuk
rajta, majd ezt is az édesburgonyához adjuk.
Hozzávalók:
Ha friss paradicsommal dolgozunk, akkor 1-2 percre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héjukat, felaprítjuk. A friss gyömbért meghámozzuk, összevágjuk. A chilit kettévágjuk, kimagozzuk, és a hagymával együtt finomra vágjuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:Egy-két evőkanál olívaolajat felhevítek egy mélyebb teflonedényben, amelynek van teteje is. A póréhagymát megfonnyasztom, majd rászórom az apró darabokra felszeletelt fokhagymát is. A sütőtököt megszabadítom a héjától, majd apró kockákra vágom, és azt is az edénybe teszem, enyhén megsózom, megborsozom. Lezárom az edényt, és várok, amíg megpuhul a sütőtök.
Hozzávalók:
A megtisztított, felkockázott sütőtököt, kb. feleannyi mennyiségű felkockázott krumplival megfőzünk sós vízben. Leöntjük a levének a felét, majd hozzáadunk ízlés szerint kis mézet, apróra vágott fokhagymát, mustárt, végül a friss, aprított korianderleveleket. Felöntjük a tejszínnel, majd átturmixoljuk.
Hozzávalók:
A sütőtököt kevés sóval és a frissen reszelt szerecsendióval (nagyjából 1 kávéskanálnyi sót és 1/6 szerecsendiót használtam) botmixerrel pürésítem. A sütőtök jellegzetes ízvilága ebben az ételben nem igényli a markánsabb fűszereket.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu