ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 1 személyre:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 cm gyömbérgyökér
  • 3 paradicsom
  • bazsalikom vagy oregánó
  • bors
  • kb. 10-12 dkg durumtészta
Elkészítés:

Vágd nagyon apróra a fokhagymát és a meghámozott gyömbért, kevés olajon pirítsd meg. Tedd hozzá a felkockázott paradicsomot (a magos részt is), sózd, borsozd (én fehérborsot használok). Főzd sűrűre a levet, és csak a végén tedd bele a bazsalikomot vagy az oregánót. Az elkészült szószt öntsd a kifőtt, leszűrt tésztára.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet borjúcomb
  • 10 dkg nyers kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg erdei gomba (róka gomba, vargánya)
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál rama
  • 2 evőkanál tejszín
Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, vékonyra kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. Az erdei gombát megtisztítjuk, megmossuk. Néhány szép gombát félreteszünk a mártáshoz, a többit apróra vágjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • (4 személyre):
  • 75 dkg borjúcomb
  • 35 dkg sampinyongomba
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 4-5 evőkanál  tejföl
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
Elkészítés:

A borjúcombot szeletekre vágjuk, kiverjük, besózzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és – egy kis adagot félretéve – vajban megpároljuk. Amikor elkészült, megsózzuk, megborsozzuk, s a tojással és két-három kanál tejföllel jól elvegyítjük, a szeletekre kenjük, azokat összegöngyöljük, fogvájóval vagy fonallal megerősítve fedő alatt vajban megpároljuk.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet borjúcomb (á 10 dkg)
  • 1 konzerv darabolt ananász
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 húsleveskocka
  • 4 evőkanál ételsűrítő
  • 2 evőkanál tejszín
Elkészítés:

A húst megmossuk, szárazra töröljük. Az ananászt lecsepegtetjük.

Minden hússzeletre 1-1 bacon- és sajtszeletet fektetünk. Az ananász felét szétosztjuk a húson, a többit félretesszük. A húst feltekerjük, és összetűzzük. Felforrósítjuk az olajat, és a tekercseket körös-körül megpirítjuk benne.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 4 kemény birsalma
  • 7 dl alma
  • 7 dl vörösbor
  • 12 dkg barnacukor
  • 2 ág rozmaring
  • 1 narancs héja
  • 1 rúd vanília
Elkészítés:

Az almalét a borral, a cukorral, a vaníliarúd kikapart belsejével és a rozmaringággal felforraljuk, a meghámozott és felkockázott birsalmát belefőzzük úgy, hogy maradjon kissé roppanós a végén. Hozzáadjuk a narancshéját. Hagyhatjuk így is, darabosan, de le is turmixolhatjuk. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés:

Játszhatunk még egy kicsit, variálhatjuk a birsalmapuncsot.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1,5 kg birsalma (pucolás után 1,3 kg)
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 kiskanál őrölt gyömbér
  • 1 kiskanál fahéj
  • 20 dkg egész mandula
  • 1 dl tisztított víz
Elkészítés:

A birsalmákat megpucolom, kicsumázom éles késsel, darabokra vágom, majd a darabokat zöldségreszelőn áttolom.

Egy edénybe beleteszem a reszelt almát és minden hozzávalót (a mandula kivételével), majd közepes lángon 40 percig rotyogtatom kevergetem.

A mandulát forró vízben pár percig állni hagyom, majd hideg vízzel lehűtöm, így könnyel leválasztható a héja.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 1-1,2 kg birsalma
  • bors
  • 1 citrom
  • kevés olaj
  • 1 kg krumpli
Elkészítés:

A csirkét feldarabolom, sózom, borsozom. A birsalmát meghámozom, cikkekre vágom.

Egy tepsibe beteszem a csirkedarabokat és a birsalmát, kevés olajjal és a citrom levével meglocsolom, valamint a birsalmát is megsózom és borsozom.

A krumplit körömkefével megmosom, egyenként alufóliába csomagolom.

Előmelegített sütőbe alulra beteszem a krumplikat, a tepsire alufóliát teszek és azt is beteszem a sütőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rama
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 nagy narancs lereszelt héja és leve
  • 1 dl 100%-os narancslé vagy tej
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt chili
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:

A csokoládét, a cukrot és a margarint felolvasztottam mikróban 350 fokon 3 perc alatt (készíthetitek vízfürdő felett is, de úgy kissé macerásabb). Belereszeltem a narancs héját és belenyomtam a levét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1/4 bögre cukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1/4 bögre étolaj
  • 1/2 bögre tört csokoládé
  • 3 evőkanál kakaópor
  • A bevonóhoz:
  • 1/4 bögre tört csokoládé
  • 0,25 dl tej
Elkészítés:

A cukrot a liszttel, a sütőporral, a sóval és a kakaóporral összekeverem. A muffinformát kikenem, a sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojást robotgéppel habosra verem, hozzáadom a tejet és az olajat, alaposan összedolgozom, majd hozzáadom a lisztes keveréket, és ezzel is összekeverem, végül a tört csokoládét.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 2,8 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg krémtúró
  • mazsola
Elkészítés:

Összekeverjük a száraz, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat, és végül a két anyagot is összekeverjük. A muffinsütőbe teszünk egy keveset a masszából, majd elosztjuk bele a mazsolával kevert krémtúrót, végül befedjük a megmaradt masszával.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu