Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A birset ronggyal megdörzsöljük, meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felaprítjuk, megmossuk.
A birset a birslével (esetleg vízzel) felforraljuk, puhára főzzük. A
puha gyümölcsöt összeturmixoljuk, és szitán átszűrjük. A keletkezett
levet kimérjük, és kilónként összekeverjük 1 kg cukorral. Lassú tűzön
addig főzzük, amíg sűrű, ragadós masszát kapunk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A cikóriát nem mossuk meg, mert ettől még keserűbbé válik, viszont vágjuk ki a közepét, ék alakban. Vágjuk csíkokra, majd a felolvasztot vajon kezdjük el párolni a cukorral és a citromlével együtt. Időnként kevergesük meg. Ha már puha, keverjük össze a tejfölt a tojássárgával, és adjuk a megfőtt cikóriához.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A padlizsánokat megmosom, felkockázom, besózom. Ezután legalább fél órára állni hagyom, hogy a só elvegye a padlizsán kesernyés ízét. Fél óra elteltével leöntöm róluk a vizet, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütöm. Ezalatt egy lábasban, kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymákat, majd tetszés szerint sózom, borsozom, és kurkumával fűszerezem.
Hozzávalók:
A padlizsánt félbevágjuk, a húsát
beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük
a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra
előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán
húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat
kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olívaolajon megfonnyasztom, majd a megsült, meghámozott padlizsánt is hozzáadom, picit együtt sütöm. Ezután turmixgépbe teszem, hozzáadom a feta sajtot, a mustárt és a borsot, összeturmixolom.
Hozzávalók:
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát frissen tartó fóliával kibélelek úgy, hogy a peremére is kerüljön fólia, a tortaforma alsó része pedig a fóliaréteg fölé kerüljön – így a kész tortáról könnyedén eltávolítható majd a fóliaréteg.
Hozzávalók:
A tésztához valókat összegyúr kézzel, belenyomkodom egy 28 cm-es kapcsos formába, és a hűtőbe teszem fél órára pihenni.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Előveszek egy 33 x 35 cm-es közepes méretű tepsit és kivajazom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadunk egy pici pirospaprikát, majd a megtisztított, apróra darabolt gombát, átforgatjuk, megszórjuk ételízesítővel, és addig pároljuk, míg csak kevés lé marad rajta. Ekkor hozzáadunk kevés őrölt feketeborsot és egy csipet borsikafüvet, és ráöntünk egy felvert tojást. Kevergetve átsütjük, lekapcsoljuk, félrehúzzuk, majd belekeverjük a tejfölt vagy a vajkrémet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu