ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 tepsihez:
  • 2,5 kg birsalma vagy körte
  • fél liter birs
  • 1 kg cukor (birspép kilójához)
  • 4 cl körtepálinka
Elkészítés:

A birset ronggyal megdörzsöljük, meghámozzuk, magházát kivájjuk, húsát felaprítjuk, megmossuk.

A birset a birslével (esetleg vízzel) felforraljuk, puhára főzzük. A puha gyümölcsöt összeturmixoljuk, és szitán átszűrjük. A keletkezett levet kimérjük, és kilónként összekeverjük 1 kg cukorral. Lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű, ragadós masszát kapunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz fehérbab /legjobb a nagyszemű/
  • 30 dkg füstölt sertéscomb egyben (én elő szoktam főzni kuktában)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zeller zöldjével
  • 80 dkg sovány oldalas
  • 3 evőkanál olaj vagy zsír /ha szükséges, lehet picivel több/
  • bors
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 babérlevél
Elkészítés:

Előző este beáztatjuk a babot és a füstölt húst is, ha nem főztük elő.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg cikória (kb. 5-6 db)
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl  tejföl
  • 2 tojás sárgája
  • bors
  • szerecsendió
  • mustár
Elkészítés:

A cikóriát nem mossuk meg, mert ettől még keserűbbé válik, viszont vágjuk ki a közepét, ék alakban. Vágjuk csíkokra, majd a felolvasztot vajon kezdjük el párolni a cukorral és a citromlével együtt. Időnként kevergesük meg. Ha már puha, keverjük össze a tejfölt a tojássárgával, és adjuk a megfőtt cikóriához.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A padlizsánokat megmosom, felkockázom, besózom. Ezután legalább fél órára állni hagyom, hogy a só elvegye a padlizsán kesernyés ízét. Fél óra elteltével leöntöm róluk a vizet, majd serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütöm. Ezalatt egy lábasban, kevés olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymákat, majd tetszés szerint sózom, borsozom, és kurkumával fűszerezem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A padlizsánt félbevágjuk, a húsát beirdaljuk, megsózzuk, majd 10 percet állni hagyjuk. Sütőlemezre tesszük a paradicsommal és a hámozatlan fokhagymagezdekkel együtt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.

Ha letelt az idő, kivesszük, kicsit húlni hagyjuk, majd a padlizsán húsát kanállal kivájjuk, a paradicsomok bőrét lehúzzuk, a fokhagymákat kinyomjuk a héjból, és mindezt keverőtálba tesszük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom, olívaolajon megfonnyasztom, majd a megsült, meghámozott padlizsánt is hozzáadom, picit együtt sütöm. Ezután turmixgépbe teszem, hozzáadom a feta sajtot, a mustárt és a borsot, összeturmixolom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12 dkg omlós keksz finomra darálva
  • 3 dkg finomra darált dió
  • 2,5 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál tojáslikőr
  • 75 dkg sárga húsú őszibarack
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • 4 lap zselatin
  • 3 evőkanál víz
  • A díszítéshez:
  • 1 evőkanál piros bogyós gyümölcsből készült lekvár
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:

Egy 24 cm átmérőjű tortaformát frissen tartó fóliával kibélelek úgy, hogy a peremére is kerüljön fólia, a tortaforma alsó része pedig a fóliaréteg fölé kerüljön – így a kész tortáról könnyedén eltávolítható majd a fóliaréteg.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 14 dkg rama
  • 7 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 65 dkg túró
  • 20 dkg rama
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás pudingpor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 kanál keményítő
  • 4,5 dl tejföl
  • 3 db őszibarack
  • 1 fürt szőlő
Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúr kézzel, belenyomkodom egy 28 cm-es kapcsos formába, és a hűtőbe teszem fél órára pihenni.

Tovább 

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 25 dkg rama
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • 40 dkg őszibarack konzerv vagy friss őszibarack
Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Előveszek egy 33 x 35 cm-es közepes méretű tepsit és kivajazom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 nagy fej hagyma (lehet lilahagyma is)
  • kis olaj
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors
  • borsikafű
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál  tejföl vagy 1 evőkanál natúr vajkrém
Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadunk egy pici pirospaprikát, majd a megtisztított, apróra darabolt gombát, átforgatjuk, megszórjuk ételízesítővel, és addig pároljuk, míg csak kevés lé marad rajta. Ekkor hozzáadunk kevés őrölt feketeborsot és egy csipet borsikafüvet, és ráöntünk egy felvert tojást. Kevergetve átsütjük, lekapcsoljuk, félrehúzzuk, majd belekeverjük a tejfölt vagy a vajkrémet.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu