Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a tésztához :
25 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
5 dkg margarin,
1 tojás,
1 tojássárgája,
1 ek. méz,
1 ek. rum,
1 kiskanál szódabikarbóna
A vaníliás krémhez:
1 liter tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
3 tojássárgája,
2 evőkanál liszt
5 dl Hulala tejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit dolgozzuk összes, és osszuk két részre. Nyújtsuk ki
vékonyra majd lisztezett tepsi hátán kb. 200 fokon, pár perc alatt két
lapot süssünk belőle. A felső lapot kockázzuk fel akkorára amekkorára
majd a sütit szeretnénk felvágni.
Krémhez:
A pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a
tojássárgákat, és lassan adagolva, folyamatos kevergetés mellett a
tejet. Főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. A margarint keverjük ki a
porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd ha kihűlt a pudingos krémünk a
kettőt keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.
Az egészben hagyott lapot tegyük egy tálcára, kenjük rá a sárga
krémet, erre tegyük a felvert tejszínhabot, majd helyezzük rá a
felvágott tésztalapokat, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Én a lapokat 23 * 35 cm-es sütőlapon sütöttem. Hagyjuk állni legalább egy éjszakát, különben nem fogjuk tudni szépen szeletelni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet