Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel
Hozzávalók:
kb. 12 szelethez: a tésztához: 2 dkg liszt, 6 dkg darált dió, 4 tojás, 8
dkg cukor, a krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 4 dkg cukor, 2
dl tejszín
Elkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval.
A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre
állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz. Kézi
robotgéppel kemény habbá verjük.
Óvatosan belekeverjük a diós lisztet, és a sütőlapra kenjük. A sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor megsült a tészta, kivesszük, apapírral kihúzzuk az asztalra és
2-3 percet pihentetjük. Ekkor lisztezett deszkára fordítjuk, lehúzzuk
róla a papírt, és feltekerjük, félretesszük.
A krémhez összedolgozzuk a gesztenyemasszát a rummal és a cukorral. A
tejszínt kemény habbá verjük, a gesztenyéhez keverjük. Megkenjük vele a
piskótát, és feltekerjük. Hagyhatunk kevés krémet, és akkor kívül is
bevonjuk a süteményt. Díszítjük, felszeleteljük, és tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet