Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
2 öntet Orange Bitter
4 cl Gordon's Dry Gin
1 cl sárga Chartreuse
Elkészítés:
Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, az Orange Bittert, gint és
Chartreuset hozzáadjuk, elkeverjük és koktélospohárba szűrjük.
Hozzávalók:
4 db sárgahúsú, nagyobb őszibarack
5 dkg rizs
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tojássárga
citromlé
2 teáskanál goji bogyó
Elkészítés:
A rizsből a tejjel tejberizst készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot.
Az őszibarack héját eltávolítjuk, majd a szárfelőli részéből ujjnyi
vastagságú kalapot levágunk, a magot óvatosan eltávolítjuk, és a
magházat kissé szélesítjük, hogy kellő nagyságú hely legyen a
tölteléknek.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
cékla
só
bors
olíva olaj
balzsamecet
2-3 gerezd fokhagyma
alufólia
Elkészítés:
a céklát megmosom hámozom darabolom, héjában zúzott fokhagymát teszek
hozzá, sózom borsozom, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel
alufóliába csomagolva sütőben megsütöm
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
majoranna
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.A májat elkaparjuk
összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.A nyílást
fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára
sütjük.
Körete sült burgonya.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
200g mogyoro
200g tetszes szerinti fajta liszt
200g cukor vagy ennek megfelelo edesito
200g vaj
2 db tojas
Fel csomag sutopor
Elkészítés:
A mogyorot ledaraljuk. A tojasokat a cukorral (edesitovel) habosra
keverjuk, belekeverjuk az olvasztott vajat, es a lisztet amibe
belekevertuk a sutoport. Sutopapirral kibelelt tortaformaba tesszuk,
180fokon 30 percig sutjuk
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín
A töltelékhez:
45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma
Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a
porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne
lágy tésztát kapjunk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor
Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama
margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és
tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát
belesimítjuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
260 g téglalap alakú keksz
Krém:
200 g porcukor
500 g túró
200 g Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
3 banán
Máz:
140 g főzőcsoki
100 g vaj
Elkészítés:
Egy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé.
A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat
belemártjuk és hagyjuk megszilárdulni a csokit. A krém hozzávalóit
robotgép segítségével krémesre keverjük.
A krém felét a kekszre simítjuk, majd erre teszünk a kekszből újabb
három sort.
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
bő 2 maroknyi fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, áfonya)
mindig ugyanannyi jég, mint gyümölcs
2 dl tej – ha krémes italt szeretnénk
Elkészítés:
A jeges gyümölcsöt beletesszük a turmixgépbe. Utána rátesszük a jeget,
majd bekapcsoljuk a gépet. Aki krémes italt szeretne, öntse hozzá a
tejet is.
Nem kell teljesen széttörni a jeget és a gyümölcsöt, épp csak
annyira, hogy nagyjából homogének legyenek. Így legalább hosszabb ideig
lesz hűsítő.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu