ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
2 öntet Orange Bitter
4 cl Gordon's Dry Gin
1 cl sárga Chartreuse

Elkészítés:
Néhány jégkockát keverőpohárba teszünk, az Orange Bittert, gint és Chartreuset hozzáadjuk, elkeverjük és koktélospohárba szűrjük.

Hozzávalók:
4 db sárgahúsú, nagyobb őszibarack
5 dkg rizs
2,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 tojássárga
citromlé
2 teáskanál goji bogyó

Elkészítés:
A rizsből a tejjel tejberizst készítünk. Amikor kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját és a cukrot.

Az őszibarack héját eltávolítjuk, majd a szárfelőli részéből ujjnyi
vastagságú kalapot levágunk, a magot óvatosan eltávolítjuk, és a magházat kissé szélesítjük, hogy kellő nagyságú hely legyen a tölteléknek.

Tovább 

 

Hozzávalók:
cékla

bors
olíva olaj
balzsamecet
2-3 gerezd fokhagyma
alufólia

Elkészítés:
a céklát megmosom hámozom darabolom, héjában zúzott fokhagymát teszek hozzá, sózom borsozom, meglocsolom olívaolajjal és balzsamecettel
alufóliába csomagolva sütőben megsütöm

Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
20 dkg csirkemáj
zsemlemorzsa
liszt
tojás

majoranna
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A karajszeleteket késsel felszúrjuk és besózzuk.A májat elkaparjuk összekeverjük a fűszerekkel és a karajszeletekbe töltjük.A nyílást fogvájóval összetűzzük majd bepanírozzuk és forró olajbam aranysárgára sütjük.
Körete sült burgonya.

Hozzávalók:
200g mogyoro
200g tetszes szerinti fajta liszt
200g cukor vagy ennek megfelelo edesito
200g vaj
2 db tojas
Fel csomag sutopor

Elkészítés:
A mogyorot ledaraljuk. A tojasokat a cukorral (edesitovel) habosra keverjuk, belekeverjuk az olvasztott vajat, es a lisztet amibe belekevertuk a sutoport. Sutopapirral kibelelt tortaformaba tesszuk, 180fokon 30 percig sutjuk

Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
20 dkg Rama margarin
3 evőkanál porcukor
1,5 evőkanál kakaópor
kevés 30 %-os tejszín

A töltelékhez:

45 dkg túró
20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
20 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 db narancs
2 db savanykás alma

Elkészítés:
A darált kekszet a puha Rama margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk.

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
50 dkg tördelt, háztartási keksz
1 üveg rumaroma
40 dkg kristálycukor
4-5 dl tej
40 dkg Rama margarin
15 dkg mazsola
2 cs vaníliás cukor
5 dkg kakópor

Elkészítés:
A tejet, a rumaromát, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a Rama margarint gőz fölött kikeverjük a kakaóporral, majd a darált kekszet és tördelt kekszet, illetve a mazsolát hozzávegyítjük.

Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát belesimítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
260 g téglalap alakú keksz

Krém:

200 g porcukor
500 g túró
200 g Rama margarin
1 cs vaníliás cukor
3 banán

Máz:

140 g főzőcsoki
100 g vaj

Elkészítés:
Egy darab alufóliát leterítünk. Az alufóliára leteszünk három sor kekszet közvetlen egymás mellé.

A mázhoz valókat gőz fölött összeolvasztjuk, majd a banánokat belemártjuk és hagyjuk megszilárdulni a csokit. A krém hozzávalóit robotgép segítségével krémesre keverjük.

A krém felét a kekszre simítjuk, majd erre teszünk a kekszből újabb három sort.

Tovább 

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 dl natúr joghurt
1 evőkanál vegeta
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a vegetával az áttört fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Beleforgatjuk a combokat és 1 napig hűtőben pihentetjük.
Előmelegített sütőben lefedve 185 fokon készre sütjük.
Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Hozzávalók:
bő 2 maroknyi fagyasztott piros gyümölcs (eper, málna, áfonya)
mindig ugyanannyi jég, mint gyümölcs
2 dl tej – ha krémes italt szeretnénk

Elkészítés:
A jeges gyümölcsöt beletesszük a turmixgépbe. Utána rátesszük a jeget, majd bekapcsoljuk a gépet. Aki krémes italt szeretne, öntse hozzá a tejet is.

Nem kell teljesen széttörni a jeget és a gyümölcsöt, épp csak annyira, hogy nagyjából homogének legyenek. Így legalább hosszabb ideig lesz hűsítő.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu