Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
40 dkg háj
70 dkg liszt
2 tojás
2-3 evőkanál tejföl
1 kávéskanál cukor
kb 2,5 dl langyos sós, ecetes víz
szilvalekvár és reszelt sajt
Elkészítés:
A hájat 1 óra hosszat hideg vízben áztatjuk, majd vízből kivéve
lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dkg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A
többi hozzávalóból rugalmas rétestészta keménységű tésztát készítünk,
jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes
hájat, feltekerjük. Fél óra múlva kinyújtjuk, most már alulról lefelé,
fentről lefelé és oldalról befelé hajtjuk össze. Ezt félóránként még
kétszer megismételjük. A hájas tésztát kinyújtjuk, közepes korongokat
szaggatunk.
Minden másodiknak a közepét kis kerek szaggatóval szúrjuk ki, hogy széle körben maradjon.
A teljes korongot megkenjük vízzel és ráhelyezzük a kiszúrt formát.
Szilvalekvárral illetve reszelt sajttal megtöltjük, majd tepsibe
téve forró sütőben kisütjük.A tepsibe én szilikonos sütőpapírt
használok.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barackos muffin
Mazsolás juharszirupos muffin
Belga csokis keksz
Málnás babapiskótás szelet