ételrecept: Babfőzelék vörösboros mártással

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 30 dkg tarkabab
  • 1 szál vastagabb kolbász
  • 1 db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • pirospaprika (lehet csípős is, aki úgy szereti)
  • liszt
  • zsír
  • keményre főtt tojás (személyenként 1-1 darab)
  • A vörösboros mártáshoz:
  • 1 leveskocka (lehetőleg füstölt)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • paradicsompüré
  • őrölt bors
  • cukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • zsír
  • liszt
  • 1-2 dl vörösbor
Elkészítés:

A babot egy éjszakára beáztatjuk.

Egy edényben zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát. Ha pirulni kezd, levesszük a tűzről, beletesszük pirospaprikát, a lisztet és a
zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbász. Kis lángon, a folyadékot folyamatosan pótolva puhára főzzük.

Időközben beletesszük az előzőleg jól megmosott tojásokat, és keményre főzzük kb. 15 perc alatt. Kiemeljük, leöblítjük, félretesszük.

A mártáshoz a finomra reszelt hagymát forró zsírban megpirítjuk, és a füstölt kockából készült lével felengedjük. Hozzáadunk a finomra reszelt fokhagymát, meghintjük liszttel, borssal, sóval ízesítjük, és mérsékelt tűzön lassan forraljuk.

Egy másik edényben cukrot olvasztunk, hozzáadjuk a paradicsompürét, kissé átforrósítjuk, majd a tűzről lehúzva, hideg vízzel felöntjük. Beletesszük a reszelt citromhéjat, sűrűre főzzük, majd felöntjük vörösborral.

A kész babfőzeléket a főtt tojással és a mártással tálaljuk, kínálhatunk hozzá füstölt tarját is.

Címkék: babfőzelék vörösboros mártással főzelék

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu