Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A babot egy éjszakára beáztatjuk.
Egy edényben zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát. Ha
pirulni kezd, levesszük a tűzről, beletesszük pirospaprikát, a lisztet
és a
zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a leszűrt babot, és annyi vízzel öntjük
fel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbász. Kis lángon, a
folyadékot folyamatosan pótolva puhára főzzük.
Időközben beletesszük az előzőleg jól megmosott tojásokat, és keményre
főzzük kb. 15 perc alatt. Kiemeljük, leöblítjük, félretesszük.
A mártáshoz a finomra reszelt hagymát forró zsírban megpirítjuk, és a
füstölt kockából készült lével felengedjük. Hozzáadunk a finomra reszelt
fokhagymát, meghintjük liszttel, borssal, sóval ízesítjük, és mérsékelt
tűzön lassan forraljuk.
Egy másik edényben cukrot olvasztunk, hozzáadjuk a paradicsompürét,
kissé átforrósítjuk, majd a tűzről lehúzva, hideg vízzel felöntjük.
Beletesszük a reszelt citromhéjat, sűrűre főzzük, majd felöntjük
vörösborral.
A kész babfőzeléket a főtt tojással és a mártással tálaljuk, kínálhatunk hozzá füstölt tarját is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Tárkonyos babfőzelék csülökkel
Paradicsomos babfőzelék
Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével