Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 2 tojássárgája, 4 dkg olvasztott, 2 dkg
élesztő, 3 dkg cukor, 2,5 dl tej, késéhegynyi só, a töltéshez: 5 dkg
vaj, 10 dkg darált dió, 5 dkg cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj; a
vaníliasodóhoz: 1 liter tej, 1 csomag vaníliás puding, cukor
Elkészítés:
1,5
dl tejet meglangyosítunk, 1 evőkanál cukrot elkeverünk benne, és
belemorzsoljuk az élesztőt. Kb. 10 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
Ekkor a lisztbe mélyedést készítünk, és beleöntjük a maradék tejjel
együtt. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig
összedolgozzuk (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzáadjuk az
olvasztott margarint. Pár percig dagasztjuk, amíg elválik az edény
falától, ekkor meglisztezzük, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, és olvasztott margarinba mártott
kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Rétegenként megszórjuk a cukrozott
darál dióval és mazsolával, citromhéjjal. A maradék margarint ráöntjük.
Még kb. 20 percig kelesztjük, addig bemelegszik a sütő. A tetejét
megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Porcukorral megszórjuk.
A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot ízlés szerint cukorral 1 liter tejjel megfőzünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karácsonyi grízes-mézes
KARÁCSONYI RUMGOLYÓ
Mézeskalácstorta
Almás-mézes lepény