Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1-1,50 kg darált hús, 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej vöröshagyma,
bazsalikom, paradicsomszósz (kb. 1,5 liter), kb. 1/2 liter tej, 3-4
evőkanál liszt, kb. 8 dkg vaj, só, olaj, 1 csomag (50 dkg) lasagne
tészta
Elkészítés:
Az
olajban az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt
megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst, és nagyobb lángon egészen
addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Sóval, borssal ízesítjük. Ezután
pici vizet teszünk alá, és fedő alatt megpároljuk. Amikor már majdnem
készen van, felengedjük a másfél liternyi paradicsomszósszal,
bazsalikommal ízesítjük és jól összefőzzük.
Közben a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és addig hevítjük,
amíg kezd kifehéredni. Felengedjük tejjel, sózzuk és nem túl sűrű
szósszá (besamel) felfőzzük. Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor
mindkét massza készen van, összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazunk, erre teszünk ragut, majd
jön a tészta, megint ragu és tészta, a lényeg, hogy a tetejére kerüljön
az utolsó adag ragu. Teszünk rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva
középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (amíg a tészta
megpuhul).
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!