Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Forralj fel fél kiló cukrot két dl vízzel, és folyamatosan kevergetve
addig főzd, míg a massza hólyagos és átlátszó nem lesz. A hideg vízben
lehűtött ujjaid közé csippentett masszának 2-3 centit kell nyúlnia,
mielőtt elszakad, akkor kész. Ha többféle szaloncukrot szeretnél
készíteni, oszd szét a masszát keverőtálakban. A citromoshoz csavard bele egy citrom levét, a felhasznált víz mennyiségét viszont arányosan csökkentsd. A diósba vagy mogyorósba keverj tíz deka finomra darált diót vagy mogyorót. Finom szaloncukrokat készíthetsz pár csepp citromlével lazított gyümölcslekvár, vaníliás cukor, vagy aromák hozzáadásával is.
Ha jól elkeverted, egy kicsit melegítsd fel, hogy kenhető legyen, és hideg tálcán simítsd el 1,5-2 cm vastagságban. Amikor megdermedt a cukor és már vágható, akkor vizes késsel vágd kis téglalap vagy kocka formákra,
de akár golyókat is készíthetsz belőle. Hempergesd kakaóba,
kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, vagy vondd be csokoládéval, de
natúran hagyva is mennyei.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Marcipános szaloncukor
Dolcevita szaloncukra
Narancsos szaloncukor dióból (cukormentes)
Egészséges szaloncukor