Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 púpos evőkanál liszt, 1 csipet só,
késhegynyi sütőpor; a töltelékhez: 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 1
kávéskanál vaníliakivonat, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg vaj, 4 evőkanál
kakaópor, 5 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 5 dkg mazsola rumba
áztatva, aki szereti, tehet bele 5 dkg apróra vágott diót is, 1-2
evőkanál rum
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy nagy, lapos tepsit sütőpapírral
kibélelünk. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, a tojások fehérjét és
sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük,
majd a lisztet fokozatosan hozzáadjuk.
A tojásfehérjékhez adjunk egy csipet sót, és robotgéppel kemény habbá
verjük, majd apránként adagolva óvatosan a tésztába úgy keverjük, hogy a
habot ne törjük szét. Tepsibe öntjük, és 165 fokon kb. 12-15 perc alatt
megsütjük. Ha kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a
sütőpapírt, és a konyharuhával együtt feltekerjük.
A krémhez a cukorral kikevert tojások sárgáját gőz fölött besűrítjük,
majd lehűtjük. Ebbe a krémbe belekeverjük az előzőleg felolvasztott
étcsokit, a vaníliakivonatot, az átszitált kakaót, a habosra kevert
vajat és a rumot.
A piskótatekercset kiterítjük, megkenjük a krém 2/3 részével, megszórjuk
mazsolával, narancshéjjal, dióval. Feltekerjük a piskótát úgy, hogy a
széle alulra kerüljön. Bevonjuk a maradék krémmel, majd díszítjük.
Díszeket is készíthetünk hozzá, ezt már előzőleg is meg lehet csinálni,
majd hagyni megszáradni. Ez készülhet akár marcipánból vagy fondantból
is. A kész süteményt ezután hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi csillag
Karácsonyi csíkos torta
Mézeskalácstorta