ételrecept: Így díszítsük a mézeskalácsot tojáshabbal!

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A mézeskalács díszítése kézügyességet és nagy türelmet igényel. Bemutatjuk, hogyan lehet szépen díszíteni tojáshabbal.

A hófehér tojáshabos díszítést cukrász nyelven az írókázásnak hívják, amely az 1980-as évek óta van jelen és ez által a mézeskalács, mint ajándéktárgy is közkedveltté vált.

Ez a díszítési eljárás sok türelmet és némi kézügyességet igényel, érdemes elsőként pár mézeskalács figurán gyakorolni.

Az alaphoz szükségünk lesz tojásfehérjére, amelyet szétválasztás után érdemes egy kicsit a hűtőszekrényben tárolni, mert így könnyebb lesz felverni.

Adjunk a tojásfehérje mellé 15 dkg porcukrot és addig verjük a habot, míg csomóban esik le a habverőről és fényes kemény állagú lesz. A jó cukormáz titka a porcukor és a tojásfehérje helyes aránya, mert ha az egyik vagy a másik kevés a máz folyós vagy épp túl kemény lesz. A porcukrot még mielőtt hozzáadjuk a fehérjéhez érdemes átszitálni, mert a nagyobb összetapadt porcukor csomók eldugítják a kinyomó zsákot.

A díszítéshez használhatunk boltban kapható nyomózsákot vagy egy kis műanyag zacskóba tegyünk, két-három kanál habot majd nyomjuk ki belőle a felesleges levegőt és az egyik sarkára kisollóval vágjunk egy kis lyukat. Figyeljünk rá oda, hogy a lyuk ne legyen túl nagy se túl kicsi.

Először egy kis mennyiséget nyomjunk ki a lyukon át, hogy az esetlegesen bent maradt levegő is kimenjen, majd tekerjük össze a zacskó tetejét, hogy a máz egyenletesen nyomódjon ki.

 

Ha úgy látjuk, hogy a máz még nagyon folyós és nem lehet egyenletesen dolgozni vele, adjunk még hozzá egy kevés porcukrot és keverjük habosra. Egy idő után tudni fogjuk a helyes porcukor és tojásfehérje arányát.

A zacskót fogjuk a jobb kezünkbe és a hüvelyujjunkkal nyomjuk meg a zacskót, míg a bal kezünk mutató ujjával támasszuk meg.

A díszítés alapja a pont, vonal és a hullám, ezeket variáljuk a mézeskalács formákon.

Ezzel a díszítési technikával számtalan mintát és formát rajzolhatunk mézeskalács figurákra, házikóra, sőt egy idő után a feliratozást is meg tudjuk tanulni.

Címkék: tippek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu