Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A mézeskalács díszítése kézügyességet és nagy türelmet igényel. Bemutatjuk, hogyan lehet szépen díszíteni tojáshabbal.
A hófehér tojáshabos díszítést cukrász nyelven az írókázásnak hívják, amely az 1980-as évek óta van jelen és ez által a mézeskalács, mint ajándéktárgy is közkedveltté vált.
Ez a díszítési eljárás sok türelmet és némi kézügyességet igényel, érdemes elsőként pár mézeskalács figurán gyakorolni.
Az alaphoz szükségünk lesz tojásfehérjére, amelyet szétválasztás után érdemes egy kicsit a hűtőszekrényben tárolni, mert így könnyebb lesz felverni.
Adjunk a tojásfehérje mellé 15 dkg porcukrot és addig verjük a habot, míg csomóban esik le a habverőről és fényes kemény állagú lesz. A jó cukormáz titka a porcukor és a tojásfehérje helyes aránya, mert ha az egyik vagy a másik kevés a máz folyós vagy épp túl kemény lesz. A porcukrot még mielőtt hozzáadjuk a fehérjéhez érdemes átszitálni, mert a nagyobb összetapadt porcukor csomók eldugítják a kinyomó zsákot.
A díszítéshez használhatunk boltban kapható nyomózsákot vagy egy kis műanyag zacskóba tegyünk, két-három kanál habot majd nyomjuk ki belőle a felesleges levegőt és az egyik sarkára kisollóval vágjunk egy kis lyukat. Figyeljünk rá oda, hogy a lyuk ne legyen túl nagy se túl kicsi.
Először egy kis mennyiséget nyomjunk ki a lyukon át, hogy az esetlegesen bent maradt levegő is kimenjen, majd tekerjük össze a zacskó tetejét, hogy a máz egyenletesen nyomódjon ki.
Ha úgy látjuk, hogy a máz még nagyon folyós és nem lehet egyenletesen dolgozni vele, adjunk még hozzá egy kevés porcukrot és keverjük habosra. Egy idő után tudni fogjuk a helyes porcukor és tojásfehérje arányát.
A zacskót fogjuk a jobb kezünkbe és a hüvelyujjunkkal nyomjuk meg a zacskót, míg a bal kezünk mutató ujjával támasszuk meg.
A díszítés alapja a pont, vonal és a hullám, ezeket variáljuk a mézeskalács formákon.
Ezzel a díszítési technikával számtalan mintát és formát rajzolhatunk mézeskalács figurákra, házikóra, sőt egy idő után a feliratozást is meg tudjuk tanulni.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Fűszerek, amelyek nélkül nincs karácsony