ételrecept: Spenótos-szalonnás spagettifészek

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg spenót
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehérbors
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg spagetti
  • 1 teáskanál só
Elkészítés:

A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan megmosom, a szárakat az erekkel együtt letépkedem. Ha fagyasztott spenótot használok, akkor a felhasználás előtt pár órával kiveszem a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni. A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágom. Felteszem a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni. Megpucolom a fokhagymagerezdeket és elkapirgálom őket (vagy fokhagymanyomóval áttöröm).

A spenótot a vajon megdinsztelem, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadom, és tovább dinsztelem. Közben a szalonnából pörcöt sütök. Mikor a spenót elkészült, a tejszínt beleöntöm, és kiforralom egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretném (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).

Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzöm a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A megfőtt-leszűrt tésztához keverem a spenótos szószt. Az összekevert spagettiból olaszosan, kanál segítségével, tornyokat tekerek, amelyet kissé megnyomok, hogy a pörcnek legyen helye. Ízléstől függően esetleg megszórom reszelt sajttal.

Címkék: spenótos-szalonnás spagettifészek tésztaétel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu