ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 8 dkg rizs
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg parmezán jellegű sajt
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dkg Rama margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Elkészítés:

A rizst 8 dl vízben feltesszük főni. Belemorzsoljuk a húsleveskockát. Megforrósított margarinon megpirítjuk a lisztet és a levest berántjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját és a levesbe keverjük,majd azonnal lehúzzuk a tűzről és tovább keverjük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 1 nagy fej hagyma
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 4+2 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 25 dkg közepes szemű rizs
  • 4-5 szál petrezselyem
Elkészítés:

A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk.
Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg kerekszemű rizs
  • 1 liter 3,5 %-os tej
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola (el lehet hagyni)
  • 5 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 15-20 dkg cukor
  • kevés zsír
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:

Egy vízzel öblített rozsdamentes vastagabb aljú edényben a tejet tűzre tesszük. Amikor már majdnem forr, beleöntjük az előzetesen jól megmosott rizst (én nem szoktam előre duzzasztani a rizst vízben, csak annyi víz kerül bele, ami a mosás során rajta marad - így is megfő), pici sót és a vajat.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevagdaljuk. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 nagy evőkanál vaj vagy 10 dkg Rama margarin
  • bors
Elkészítés:

A csirkemájat tisztítás után nagyon apróra felaprítjuk (szinte pépesre). A vajat vagy margarint felolvasztjuk, beletesszük a májat és az apróra vágott fokhagymát. Állandó kevergetés mellett megpároljuk (kb. 10 perc). Botmixerrel pépesítjük, végül sózzuk és jól megborsozzuk.
Jó étvágyat mindenkinek!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemell filé (helyettesíthetjük cukkínivel, vagy gombával)
  • 1 db paprika (sárga vagy piros)
  • 1 póréhagyma
  • 2 kis répa
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1,5 deci tejszín
  • curry
  • cayenne-bors
  • 25 dkg basmati rizs
  • 4 dkg vaj vagy Rama margarin
Elkészítés:

A szószhoz megpucoljuk a zöldségeket, és apróra daraboljuk őket. Egy edényben, vagy egy magasabb falú serpenyőben felhevítünk egy kis vajat, és megdinszteljük benne a curryvel jó alaposan megfűszerezett zöldséget, 5 perc után felöntjük a zöldséglével, felforraljuk, majd kb.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 0,75-1 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
  • A tikka páchoz:
  • 2 pohár natúr joghurt
  • fél zöldcitrom leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál tikka fűszerkeverék
  • 1 púpozott kávéskanál currypor
  • A masala szószhoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 db 140 gr-os paradicsompüré
  • 4 dl tejszín
  • 2 felaprított chili vagy 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék
Elkészítés:

A tikka pác hozzávalóit jól összekeverjük, a csirkefalatokkal összeforgatjuk, és mehet 1 éjszakára a hűtőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg feles zöldborsó vagy sárgaborsó
  • 2 babérlevél
  • 2 fej finomra vágott hagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1/4 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 kávéskanál kurkuma
  • 1/2 kávéskanál római kömény
  • 1/2 kávéskanál koriandermag
  • 25 dkg vegyes zöldség (fagyasztott zöldségkeverék - borsó, brokkoli, karfiol, sárgarépa, zöldbab, paradicsom, paprika)
  • chili
  • olívaolaj
  • citromlé
  • ételízesítő
  • bors
  • húsleves alaplé
Elkészítés:

Beáztatom a borsót 3-4 órára, majd vízben felforralom.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 40 dkg sütnivaló kolbász (vagy házilag készített kolbászhús)
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg Rama margarin
  • 1 nagy burgonya hámozva, puhára főzve
  • 1 tojás
  • köménymag
Elkészítés:

A lisztből, az áttört túróból, az áttört burgonyából, a margarinból és a tojásból közepesen kemény tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, majd 3 mm vastag tésztát nyújtunk belőle. Először 12 cm széles csíkokra, majd ezeket egyenlő oldalú háromszögekre vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 32 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
  • 2 tojás sárgája
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • kevés só
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált dió (lehet mák is)
  • 1,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 citrom héja
  • 1-2 evőkanál baracklekvár
Elkészítés:

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk, közben a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd ha felfutott az élesztő, a margarinos liszthez adjuk a többi hozzávalókkal együtt.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu