Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 főre
A tésztához:
1 pohár liszt
fél pohár búzadara
40 ml napraforgó olaj
40 ml natúr joghurt (vagy kefír)
6 dkg puha Rama
fél cs sütőpor
piros ételszínezék
A sziruphoz:
1,5 pohár cukor
1,5 pohár víz
fél citrom leve
A közepébe:
törökmogyoró, mandula vagy dió
1 pohár= 2,5 dl
Elkészítés:
A lisztet, darát átszitáljuk, hozzákeverjük a sütőport, majd a többi
hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát hűtőbe tesszük, míg
elkészítjük a szirupot.
A szirup hozzávalóit egy kis lábasban összekeverjük, gyakori keverés
mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 3-5 percig főzzük.
Vízfürdőbe állítva szobahőmérsékletűre hűtjük.
A tésztát kb. 2 mm-es vékonyságúra nyújtjuk, melyből egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat vágunk.
A korongokból 6-ot sorba rendezünk az itt látható módon, egyik
szélső korong közepére mogyorókat sorakoztatunk, majd ezen a szélen
kezdve a korongsort feltekerjük.
A feltekert duplarózsákat kettévágjuk, szirmaikat kicsit
legörbítjük, majd talpukra állítva, köztük legalább 2-3 cm rést hagyva
egy kisebb (mélyebb) tepsibe sorakoztatjuk őket.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt kisülnek, ekkor
még forrón rájuk csorgatjuk a már lehűlt szirupot, lassan mindegyik
bimbót szépen megöntözzük, majd hagyjuk őket kb. 1 órát a szirupban
fürdeni, dagadni. Közben 2-3-szor érdemes egy kanál segítségével rájuk
merni újra a "fürdővizükből".
Ezután tányérra, tálra rendezve hűtőben tartjuk őket fogyasztásig.
sütési hőfok: 180°C
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!