Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:A répákat megpucolom, felkarikázom, kevés vízben felteszem főni. Ízlés szerint sózom, és a babérlevéllel ízesítem. Amikor félig megfőttek a zöldek, hozzáteszem a lencsét, és 5-6 perc alatt készre főzöm. Leöntöm a levét, turmixgépben pürésítem, beleturmixolom a mustárt és a frissen őrölt borsot.
Megjegyzés:Én sómentes diétára kényszerültem, így só nélkül készítettem el, úgy is finom.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hagymát apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb.
|
|
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Már előző nap tejbe áztatom a kacsamájat, és lefedve a hűtőszekrénybe teszem. Másnap a megtisztított és apróra vágott hagymát 1 evőkanál kacsazsíron üvegesre fonnyasztom, rádobom a kis kockákra vágott paprikákat.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A felmelegített olajba beletesszük a kis
kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Ha kezd pirulni, rárakjuk a
szálasra vágott hagymát, ha már üveges, akkor a negyedekbe szelt
gombát is beletesszük, és megdinszteljük. Sóval, borssal, kiskanálnyi pirospaprikával ízesítjük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát zsiradékon megpárolom, hozzáadom a zöldségeket ( a répát nagyobb darabokra felszeletelve, a zöldbabot elfelezve).
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A savanyú vagy kovászolt káposztát előkészítjük, rövidre vágjuk, ha szükséges, átmossuk
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hurkát néhány órára a fagyasztóba tesszük. A megmosott krumplit héjában megfőzzük. A hurka héját lehúzzuk, a krumplit meghámozzuk, mindkettőt felkarikázzuk, és a kivajazott tepsibe az ételízesítős, borsos tejföllel rétegezve lerakjuk. Tetejére tejföl kerüljön, esetleg reszelt sajt, de anélkül is finom.
Hozzávalók:
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral. Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: méz+tejföl, de ne legyen túl folyós.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A túrót a porcukorral, a vajjal, a
citromlével és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egy szitán
átnyomjuk, hogy ne legyen darabos. Hűtőben pihentetjük 1-2 óráig.
Amikor már úgy látjuk, hogy lehet formázni, is rudakat formázunk belőle,
a hűtőszekrény üveglapjára tesszük megformázva. Ezt tovább dermesztjük,
végül olvasztott csokival bevonjuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu