Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A savanyú vagy kovászolt káposztát
előkészítjük, rövidre vágjuk, ha szükséges, átmossuk. Forró zsiradékon
pár percig pirítjuk, felengedjük 2-3 dl vízzel, babérlevéllel, szemes
borssal ízesítve puhára pároljuk (30 perc). Közben a rizst megfőzzük,
főzőlevét ízesíthetjük kevés fokhagymás sóval, fél fej megtisztított
vöröshagymával.
A hurkát és a kolbászt még vágható szélességű karikákra szeljük. A
szalonnát (lehet enyhén füstölt is) felkockázzuk, elkeverjük a
káposztával.
Egy magas falú sütő tepsit vagy hőálló üvegtálat zsiradékkal kikenünk.
Elterítjük benne a káposzta negyedét, melyhez a szalonnakockákból
kevertünk. A káposzta főzőlevéből, ha úgy érezzük, keveset önthetünk
alá. Erre a párolt rizs harmadát, majd a véres hurkát rétegezzük.
Megismételjük: negyedrésznyi káposzta, harmadrész rizs, májas hurka
réteggel, majd rétegezés ugyanúgy a sütőkolbásszal megerősítve.
Alkotásunk befejezéseként, a maradék negyedrész káposztát elterítjük a
tetején.
A tejfölt, 1 tojást és a reszelt sajtot, pici sót-borsot (esetleg
majorannát is) összekeverjük, és egyenletesen beborítjuk a rakottast
(kis zsemlemorzsa rászórva megfogja a híg tejfölt). Reszelt sajtot, aki
szereti, még hinthet a tetejére.
160-170 fokra előmelegített sütőben máris kezdhetjük sütni. Mikor a
teteje aranybarnán mosolyog, elkészült az ételünk (35-40 perc).
A fűszerezéssel és a füstölt hozzávalókkal óvatosan ajánlott bánni, mert
a toros hozzávalók már azok lehetnek (jó esetben). Amennyiben
disznóvágás után vagyunk, a maradék, friss töltelékek nyomatékosan
ajánlottak. Ekkor csak rétegezünk. A hurkabélre érzékenyek a kész
töltött áruról azt eltávolíthatják. A - kovászolt káposzta – nem
tévedésből került alternatív lehetőségként felajánlva.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!