Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva
a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj
Elkészítés:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat
beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a
petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot,
jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst
is.
A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos
kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit
egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk
baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen
hajtani. A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk.
Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A
túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe
toljuk.
Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál
tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül
sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig
sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.
Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.
A köretnek mandulás rizst vagy majonézes krumplisalátát ajánlok.
Mandulás rizs: a rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk,
jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs
térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk,
összeforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet fel nem
szívja.
A héjától megtisztított, felszeletelt mandulát a maradék vajon aranysárgára pirítjuk és a rizshez keverjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!