Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
10 dkg aszalt vörös áfonya
5 dkg méz
10 dkg dió
5 dkg vaj
2 ág friss kakukkfű
4 cl konyak
só
bors
A körethez:
20 dkg burgonya
20 dkg zellergumó
kevés vaj és főzőtejszín
só
fehérbors
Elkészítés:
A csirkemellet kétféleképpen is tölthetjük. Vagy zsebet vágunk a filébe,
vagy nagyobb, vékony szeleteket vágunk, amihez egy klopfoló segítségét
is hívhatjuk, a tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd
feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük, vagy kötözzük.
A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát. A
diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű
leveleit lecsipkedjük az ágról, és egy nagyobb keverőtálba szórjuk.
Szobahőmérsékletű vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk,
kevés konyakkal bolondítjuk meg. Majd mézet csurgatunk hozzá, legvégül
pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük.
Az így elkészült tölteléket a csirkemellbe töltjük. A csirkemellet
egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt
aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen
meleg sütőben megsütjük.
A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára
főzzük, vajjal és főzőtejszínnel pürésítjük, fehérborssal ízesítjük.
A töltött csirkemelleket szeletelve tálaljuk a frissen elkészült zellerpürével.
Természetesen ezt az ételt is a családunk ízlésére szabhatjuk. A
csirkemellet tölthetjük sajtkrémmel bazsalikomosan, vörösboros aszalt
szilvával, de a püré is készülhet fehérrépával, brokkolival, sütőtökkel.
Alakítsuk ízlésünk szerint, de a fenti recept mindent visz! :)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!