ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
15 dkg kecskesajt
15 dkg sonka (érlelt vagy füstölt)
1 ek balzsamecet
tökmagolaj


Elkészítés:
A hozzávalókat felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és a tökmagolajjal.
Pirítóssal tálaljuk.

Hozzávalók:
60 dkg báránycomb
1 dl száraz fehérbor
3 evőkanál citromlé
8 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál színes bors(törött)
kevés friss oregáno
kevés frisskakukkfű


Elkészítés:
A combot 3-4 cm-es,kockára vágjuk,és egy mélyebb tálba tesszük.Ráöntjük az olívaolajat a bort a citromlét ,majd sóval,borssal ,a kakukkfűvel, és az oregánóval alaposan összekeverjük.
Az egészet letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt a pácléből kiszedjük a húskockákat és adagonként fapálcikára tűzzük.Forró grillserpenyőbe téve minden oldalát pirosra sütjük.
Sült zöldségekkel vagy friss salátával tálaljuk

Tovább 

 

Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt

bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj

Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a csirkemellekbe.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kis pohár tejföl
2 db tömlős sajt
2 db húsleveskocka
1,4-2 l víz
1 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
snidling

pirított kenyérkocka
sajt

Elkészítés:
1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát. Utána belenyomjuk a sajtot, ezt is szétfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk a snidlinget. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük a levest. A lisztes tejföllel összeforraljuk, és pirított kenyérkockával és reszelt sajtal tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
10 dkg liszt
4 banán
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál cukor
1 dl víz
1 lime
1 evőkanál rum
olaj
csipet só

Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, majd negyedeld fel őket. A lime-ot facsard ki, és a cukorral, valamint a rummal keverd össze. Tedd bele a banánokat, fedd le a tetejét, és fél órát hagyd állni, hogy az ízek jól beleivódjanak a banánba. A sót és a lisztet keverd össze, majd öntsd fel egy deci vízzel. Verd fel, hogy sima tésztát kapj.

Tovább 

Hozzávalók:
4 személyre:

1 érett mangó
fél citrom leve (zöldcitrommal is nagyon finom)
4 ek olivaolaj
só, cukor
1/2 lila hagyma
rukkola (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
300 gr túró (szárazabb legyen)

Elkészítés:
Meghámozom a mangót, levágom a mangóhúst a magról, és felkockázom. Ami a magján marad, azt is levagdosom, hozzáadom a citromlevet, sót, borsot, cukrot, olivaolajat, pici vizet (hogy ne legyen túl sürü) és összemixelem. Ez lesz az öntet.

Megmosom a rukkolát, egy lapos tálra teszem, rá a mangódarabokat, arra a túrót, leöntöm az öntettel, és vékonyra szeletelt lilahagymával díszítem.

Tovább 

Hozzávalók:
5-6 db rebarbara
4 dkg cukor
2 tojás sárgája
fahéj
szegfűszeg
vanília
1 kanál liszt

Elkészítés:
A rebarbara vastag húsos szárát használjuk.Megtisztítjuk és 2cm-es darabokra vágjuk.1 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.A tojások sárgáját a liszttel és 2 dl vízzel simára keverjük,és lassan a forró leveshez adjuk amit állandóan keverünk.Az egészet átpaszírozzuk és mégegyszer felforraljuk.
Kihűtjük,és hidegen tálaljuk.

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
fél cs. margarin
2 teáskanál sütőpor
kis tejföl
1 db tojás
1 csipet só

A krémhez:
5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 csomag puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
1 evőkanál rum

Elkészítés:
A tészta:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk, ha igényli a tészta, tejfölt is teszünk bele. Nyújtjuk, formázzuk, kiszaggatjuk tetszés szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és megsütjük.

A krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr medvehagyma
4 db paradicsom
2 cs. mozerella
tészta

Elkészítés:
A medvehagymát olajon megpirítjuk,vizzel felöntjük ízlés szerint sózzuk borsozzuk.15 percig főzzük majd beletesszük a kockázott paradicsomot.Közben kifőzzük a tésztát,ha kész összekeverjük a medvehagymás keverékkel.
Tálalás előtt vágjuk rá a mozarellát.

Hozzávalók:
15 dkg liszt (szénhidrát csökkentett)
15 kanál édesítő
4 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
2 csomag instant kávéKrém

5 dl tej
2 csomag főzős karamellás pudingpor
15 kanál por édesítő
20dkg ráma

Teteje

500 ml tejszín


Máz
2 kávéskanál karamellás pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál édesítő
1-1,5 dl víz

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu