Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
fél fej jégsaláta
15 dkg kecskesajt
15 dkg sonka (érlelt vagy füstölt)
1 ek balzsamecet
tökmagolaj
só
Elkészítés:
A hozzávalókat felcsíkozzuk, és egy nagy tálban összekeverjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk a balzsamecettel és a tökmagolajjal.
Pirítóssal tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
60 dkg báránycomb
1 dl száraz fehérbor
3 evőkanál citromlé
8 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál színes bors(törött)
kevés friss oregáno
kevés frisskakukkfű
só
Elkészítés:
A combot 3-4 cm-es,kockára vágjuk,és egy mélyebb tálba tesszük.Ráöntjük
az olívaolajat a bort a citromlét ,majd sóval,borssal ,a kakukkfűvel, és
az oregánóval alaposan összekeverjük.
Az egészet letakarjuk és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
Sütés előtt a pácléből kiszedjük a húskockákat és adagonként
fapálcikára tűzzük.Forró grillserpenyőbe téve minden oldalát pirosra
sütjük.
Sült zöldségekkel vagy friss salátával tálaljuk
|
|
Hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt
só
bors
borsikafű
1/2 fej lila hagyma
1 kg újburgonya
olaj
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzőm (forrástól 10 perc), ezután lehűtöm
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitom, de nem
vágom át. Fólia alatt kiklopfolom. Sózom és borsozom mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszelem a sajtot, finomra vágom a hagymát és
megszórom borsikafűvel.Összekeverem a tölteléket, és betöltöm a
csirkemellekbe.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kis pohár tejföl
2 db tömlős sajt
2 db húsleveskocka
1,4-2 l víz
1 ek liszt
1 gerezd fokhagyma
snidling
pirított kenyérkocka
sajt
Elkészítés:
1,5-2 l vízben szétfőzzük a leveskockát. Utána belenyomjuk a sajtot, ezt
is szétfőzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, és belevagdossuk a
snidlinget. A lisztet elkeverjük a tejföllel, és ezzel sűrítjük a
levest. A lisztes tejföllel összeforraljuk, és pirított kenyérkockával
és reszelt sajtal tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
10 dkg liszt
4 banán
2 evőkanál szezámmag
2 teáskanál cukor
1 dl víz
1 lime
1 evőkanál rum
olaj
csipet só
Elkészítés:
A banánokat hámozd meg, majd negyedeld fel őket. A lime-ot facsard ki,
és a cukorral, valamint a rummal keverd össze. Tedd bele a banánokat,
fedd le a tetejét, és fél órát hagyd állni, hogy az ízek jól
beleivódjanak a banánba. A sót és a lisztet keverd össze, majd öntsd fel
egy deci vízzel. Verd fel, hogy sima tésztát kapj.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
4 személyre:
1 érett mangó
fél citrom leve (zöldcitrommal is nagyon finom)
4 ek olivaolaj
só, cukor
1/2 lila hagyma
rukkola (ízlés szerint, ki mennyire szereti)
300 gr túró (szárazabb legyen)
Elkészítés:
Meghámozom a mangót, levágom a mangóhúst a magról, és felkockázom. Ami a
magján marad, azt is levagdosom, hozzáadom a citromlevet, sót, borsot,
cukrot, olivaolajat, pici vizet (hogy ne legyen túl sürü) és
összemixelem. Ez lesz az öntet.
Megmosom a rukkolát, egy lapos tálra teszem, rá a mangódarabokat,
arra a túrót, leöntöm az öntettel, és vékonyra szeletelt lilahagymával
díszítem.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5-6 db rebarbara
4 dkg cukor
2 tojás sárgája
fahéj
szegfűszeg
vanília
1 kanál liszt
Elkészítés:
A rebarbara vastag húsos szárát használjuk.Megtisztítjuk és 2cm-es
darabokra vágjuk.1 liter vízben a fűszerekkel puhára főzzük.A tojások
sárgáját a liszttel és 2 dl vízzel simára keverjük,és lassan a forró
leveshez adjuk amit állandóan keverünk.Az egészet átpaszírozzuk és
mégegyszer felforraljuk.
Kihűtjük,és hidegen tálaljuk.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
fél cs. margarin
2 teáskanál sütőpor
kis tejföl
1 db tojás
1 csipet só
A krémhez:
5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 csomag puncsos pudingpor (hidegen keverhető)
1 evőkanál rum
Elkészítés:
A tészta:
A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz
anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk, ha igényli a tészta,
tejfölt is teszünk bele. Nyújtjuk, formázzuk, kiszaggatjuk tetszés
szerinti formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és megsütjük.
A krém:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd
fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.
Hozzávalók:
250 gr medvehagyma
4 db paradicsom
2 cs. mozerella
tészta
Elkészítés:
A medvehagymát olajon megpirítjuk,vizzel felöntjük ízlés szerint sózzuk
borsozzuk.15 percig főzzük majd beletesszük a kockázott
paradicsomot.Közben kifőzzük a tésztát,ha kész összekeverjük a
medvehagymás keverékkel.
Tálalás előtt vágjuk rá a mozarellát.
12 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg liszt (szénhidrát csökkentett)
15 kanál édesítő
4 db tojás
fél csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl olaj
2 csomag instant kávéKrém
5 dl tej
2 csomag főzős karamellás pudingpor
15 kanál por édesítő
20dkg ráma
Teteje
500 ml tejszín
Máz
2 kávéskanál karamellás pudingpor
2 teáskanál étolaj
3 teáskanál édesítő
1-1,5 dl víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu