Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
30 dkg füstölt tofu
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros kápia paprika
8 dkg vaj
1 evőkanál aprított metélőhagyma
1 teáskanál friss apróra vágott petrezselyemzöld
só
bors
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel,adjuk hozzá a villával összetört tofut az apróra vágott lilahagymát,paprikát és a szétnyomott fokhagymát.
Pároljuk össze alaposan majd keverjük bele a metélőhagymát és a petrezselyemzöldet.Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Frissen sült pirítóssal tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 ek. olaj
2 db füstölt csülök
20 dkg vegyes zöldség
csipetnyi feketebors
1 db
ízlés szerint só
1 kg burgonya
diónyi zsír
Elkészítés:
A savanyú káposztát és a finomra vágott hagymát olajon megpirítom,
felengedem vízzel és belerakom a csülköt, ebben lassú tűzön 2,5 -3 óráig
főzöm. A zöldségeket felaprítom beleteszem a csülök mellé, borssal,
sóval ízesítem.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg köles
10 dkg mazsola
1 narancs
10 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál méz
Elkészítés:
A kölest megmossuk hároszor annyi vízben puhára főzzük,leszűrjük.
Hozzáadjuk a megmosott mazsolát,a kókuszreszeléket mézet,a narancs lereszelt héját és levét.
Összekeverjük,10 percet állnihagyjuk és tálaljuk.
Hozzávalók:
4 db tojás
5 dkg rokfort
2 ek finomra darált dió
1 tk vöröshagyma
kevés mustár
kevés citromlé
csipet cukor
kevés só
Elkészítés:
A kemény tojásokat meghámozom, és hosszában félbevágom. A tojás-sárgákat
kivéve összekeverem a darált dióval, a rokforttal és a tejföllel, majd
hozzáteszem a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a
borsot. A fél tojásfehérjékbe beletöltöm a masszát, és salátalevéllel
bélelt tálra rakom.
Hozzávalók:
6-7 csirkecomb felső, "dobverő"
20 dkg csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 bögre hagyma zöldje vagy póréhagyma
4-5 kisebb savanyú uborka
1 kisebb sárgarépa
1-1,5 dl cocomas(kókuszkrém)
mustár
só,bors, majoranna, fokhagymasó
1 ek ecet
kacsazsír
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a hagyma zölddel együtt kacsazsíron
megpárolom, és beleteszem a többi hozzávalót is, kivéve a cocomast és a
combokat.Mikor a zöldségek már félig megpárolódtak, felengedem egy bögre
vízzel és mehetnek bele a combok is.
Hozzávalók:
20 dkg kimagozott aszalt szilva
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
4 tojás
6,5 dl tej
1 evokanál rum
2 dkg vaj
csipetnyi só
Elkészítés:
A pár órára hideg vízbe áztatott aszalt szilvát lecsopogtetjuk. Nagyobb
tálban osszevegyítjuk a finomlisztet, a cukrot és a csipetnyi sót, majd
egyenként beleutjuk a tojásokat, és fakanállal osszedolgozzuk; kozben
lassanként hozzáadjuk a tejet, végul pedig az evokanálnyi rumot.
Kivajazunk egy kb. 26 cm átméroju tortasutot, beleszórjuk a szilvát és
ráontjuk a masszát.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 ml brandy
50 ml krémkakaó
50 ml tejszín
4 jégkocka
Elkészítés:
Öntsük a brandy konyakot, a krém kakaót és tejszínt egy koktél shakerbe a
jéggel együtt. Rázzuk jól össze és öntsük koktélos pohárba. Tálaljuk
porkakaóval a tetején.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
200g lencse
fél vöröshagyma
1 uborka
1 paradicsom
4-5 levél friss bazsalikom
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
só, bors
Elkészítés:
A lencsét hagyományos módon sós vízben megfőzöm és leszűröm, hideg
vízzel leöblítem. Közben a hagymát apróra vágom, az uborkát és a
paradicsomot kicsit nagyobbra, 1x1centis kockákra. A kihűlt lencsét
összekeverem a zöldségekkel, sózom, borsozom, és az olívaolajat és
balzsamecetet is belekeverem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
5 evőkanál zabkorpa
3 dl víz
4 evőkanál kókuszreszelék
1 banán
1 evőkanál méz vagy juharszirup
Elkészítés:
A vizet forraljuk fel és tegyük hozzá a zabkorpát,szórjuk bele a
kókuszreszeléket,és adjuk hozzá a mézet.Keverjük össze majd vegyük le a
tűzről.Sűrű tejbegríz állagúnak kell lennie.
Egy műzlis tál aljára karikázzunk banánt,kanalazzuk rá a kókuszos
zabkását,a tetejét díszítsük banán karikával.Ízlés szerint
meglocsolhatjuk még egy kis mézzel.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3/4 banán
30 ml cukorszirup
30 ml fehér rum
30 ml citromlé
Elkészítés:
A banánt alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a cukorsziruput, a
citromlevet és a fehér rumot. Így még egy kicsit megturmixoljuk, majd
egy pohárba szűrjük a keveréket. Díszítéshez használhatunk banánkarikát
és mentalevelet egyaránt
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu