Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 kis doboz tejföl
tojás
15 dkg cukor
csipetnyi só
A krémhez:
1 liter tej
10 dkg csokoládé
1 dl étolaj
2 csokis pudingpor
25 dkg cukor
4 tojásfehérje
Elkészítés:
A margarint a liszttel összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt és a tojások
sárgáját, a cukrot és a csipetnyi sót. Gyorsan összedolgozom és beteszem
a hűtőbe pihenni, míg elkészítem a tölteléket.
A csokit az étolajjal felolvasztom, félreteszem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
50 dkg szarvascomb
4 ek. olaj
1 fej hagyma
2 ek. paradicsompüré
2 dl fehérbor
10 dkg vargánya
10 dkg rókagomba
1 db babérlevél
1 csokor petrezselyem
4 dkg liszt
2 dl tejföl
csipet kakukkfű
csipet só
csipet bors
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a
paradicsompürét, ezzel tovább pirítjuk, majd belerakjuk a húst. Sózzuk,
borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük. Fedő alatt pároljuk, szűkség szerint
kevés borral meglocsoljuk.
|
|
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 db rák
250 g harcsafilé
800g morzsolt kukorica
1 szál póréhagyma
csipet csilipaprika
100 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 szem zöldcitrom (lime)
2 ek kukoricaszirup vagy juharszirup
Elkészítés:
A harcsahúst felkockázzuk és vajon karikára vágott, sózott póréhagymával
együtt megfuttatjuk. Csilivel, petrezselyemmel ízesítjük, hozzáadjuk a
főtt kukoricát levével együtt, és összefőzzük a rákokkal. Ha levét
elfőtte, tejszínt adunk hozzá, édesítjük, és kiforralva, citrommal
tálaljuk.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg eper
12 db mentalevél
9 dl natúr joghurt
2 dl 10%-os tejszín
4 evőkanál porcukor
Elkészítés:
4 szép epret félreteszünk, a többit a joghurttal, a tejszínnel és a
cukorral összeturmixoljuk. 4 pohárba töltjük, és 1-1 negyed eperrel, a
mentalevelekkel díszítjük.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
liszt
só
bors
szerecsendió
3 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A csirkemelleket megsózzuk,és a keskeny csíkokra vágott szalonnával
megtüzdeljük,lisztben megforgatjuk.Kevés olajon elősütjük.A visszamaradt
zsírban megpirítjuk a szálasra vágott hagymát,visszatesszük a húst és
felöntjük a borral.Megfűszerezzük és középmeleg sütőben pirosra sütjük.
Körete rizi bizi.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
2 db piros retek
3 db csicsóka gumó meghámozva
4 db közepes méretű mángold levél
3 dkg juhtúró
olaj
Elkészítés:
A zöldségeket feldaraboltam.
Pici olajat adtam hozzá, és só helyett kb. 3 dkg juhtúrót morzsoltam a tetejére, jól összekevertem és lehűtöttem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
15 dkg margarin
6 ek. méz
1 db citrom
ízlés szerint só
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük és fél
deci vizet öntünk alá, és 30 percig pároljuk. Kisebb lábasban
felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, és végül a citrom levét, majd
ráöntjük a a csirkére és így szép pirosra sütjük. (15 perc).
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 db nagyobb fott cékla
3-4 db savanyú uborka
friss torma
citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
A fott céklát és az uborkát nagylyukú reszelon lereszeltem, a friss
tormát aprólyukú reszelon, az egészet jól osszekevertem és citromlével
ízesítettem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény)
75 dkg túró
3 tojás
2-3 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom héja reszelve
5 dkg mazsola (elhagyható)
maragarin vagy vaj a kenéshez
Elkészítés:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben
tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral,
citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá
verem, és óvatosan a túróhoz keverem.
11 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Fél avokádó fejenként
1 kis doboz tonhal 80g(nem olívaolajban, hanem vízben)
egy marék dióbél
1 ek citromlé
Elkészítés:
Az avokádót villával összenyomkodom, a citromlevet hozzáadom, a tonhalat
lecsöpögtetem és hozzákeverem, a diót összevágom, nem kell nagyon
aprólékosra, és hozzákeverem a többihez.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu