ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 1 kg paprika
  • 1 kg káposzta
  • 1/2 kg uborka
  • 1/2 kg hagyma
  • 1 mokkáskanál szalicil
  • 1 mokkáskanál borkénpor
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl 20% ecet
  • 6 dkg só
Elkészítés:

A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 5 kg káposzta (1 fej piros legyen benne)
  • 2 kg gogos (almapaprika)
  • 1 kg cukor
  • 1 liter 10%-os ecet
Elkészítés:

Mindent lesarvalunk (legyalulunk), ráteszük a sót, a cukrot és az ecetet, majd hagyjuk 3 napig állni (közben meg-megkavargatjuk). Üvegekbe tesszük, a levét is rámerjük, és lekötözzük.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 db kisebb füstölt csülök
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 10 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál zsír
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1 kis csokor kapor
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
Elkészítés:

A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.

A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe, ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel fűszerezem.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe tolva ropogós pirosra sütöm.

A belőle kisült zsírból 2 evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 10-12 ducóka gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 dl  tejföl (12 %-os)
  • liszt
  • 1 teáskanál Erős Pista
Elkészítés:

1,5 literes lábaskába bele az olaj, az őrölt paprika, elkever, mérsékelt lángra tesz. Először apránként, kevergetve bele kb. annyi víz, amennyi mártást kívánna, beletör a hagymust, bele a Pisti, a só.
Felforral, láng vissza, megfőz a hagymát (gyors iramban megvan).

Közben, tetszés szerinti mennyiségű liszttel a tejfölből elkészít a habarást.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 22 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg áttört túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 egész tojás
Elkészítés:

25 dkg réteslisztet összekeverünk 22 dkg porcukorral és 1 csomag sütőporral. A tepsit kivajazzuk 5 dkg vajjal. A por felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe, erre teszünk 50 dkg áttört túrót, 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját és 2 csomag vaníliás cukrot (összekeverve), a por másik felét rászórjuk a masszára.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár zsíros  tejföl
  • 5 csomag vaníliás cukor
  • 3 csomag babapiskóta
  • 1 üveg őszibarack befőtt
Elkészítés:

A babapiskótákat lerakom egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsolom - ha nagyon kemény - egy kis befőtt-lével. A tejfölt jól elkeverem a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszek, majd meglocsolom a vaníliás cukros tejfölllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl.

Tovább 

Hozzávalók:

  • (8 szelethez)
  • a tésztához:
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg sótlan vaj
  • fél mokkáskanál só
  • a mandulás krémhez:
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 evőkanál liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 2-3 csepp mandulaaroma
  • a tetejére:
  • 15 szép szem ringló
  • 3 csapott evőkanál cukor
  • 3-4 dkg vaj
  • a tálaláshoz:
  • tejszínhab
  • a tészta nyújtásához:
  • liszt
Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • késhegynyi só
  • a töltelékhez:
  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 csomag (6 dkg) vaníliás pudingpor (főzni való)
  • késhegynyi só
  • 75 dkg tehéntúró
  • a forma kikenéséhez:
  • vaj
  • a tetejére:
  • 20-25 szem ringló
  • 1 csomag narancsízű zselépor
Elkészítés:

A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók 1 személyre: Elkészítés:

Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, citromlével, sóval fűszerezzük, majd összekeverve, olívaolajjal megpermetezve tálaljuk. Tetejére kockázott feta sajtot teszünk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu