Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férnin és még keverni is fogom tudni. A hagymát vékonyra vágom, ráborítom a káposztára. A paprikát, uborkát (hámozás nélkül!) kb. 4 mm-es szeletekre vágom, és szintén a káposztához borítom.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Mindent lesarvalunk (legyalulunk), ráteszük a sót, a cukrot és az ecetet, majd hagyjuk 3 napig állni (közben meg-megkavargatjuk). Üvegekbe tesszük, a levét is rámerjük, és lekötözzük.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A füstölt csülköt előző nap félpuhára előfőzöm.
A savanyú káposztát hideg folyó vízben átmosom, 2-3 liter vízben
felteszem főni. Az előfőzött csülköt kicsontozom, centis darabokra
kockázva, a kolozsvári szalonnát kis kockákra vágva beleadom a levesbe,
ha igényli, sózom (vigyázat a füstölt húsok sósak), őrölt köménnyel
fűszerezem.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Az oldalast besózom, borsozom, egy kevés
vizet aláöntve, időnként megforgatva puhára párolom, majd sütőbe tolva
ropogós pirosra sütöm.
A belőle kisült zsírból 2 evőkanálnyit kiveszek, megpirítom benne az
összevagdalt vöröshagymát, megszórom a pirospaprikával, ízesítem az
összezúzott fokhagymával, a paradicsompürével.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 literes lábaskába bele az olaj, az őrölt
paprika, elkever, mérsékelt lángra tesz. Először apránként, kevergetve
bele kb. annyi víz, amennyi mártást kívánna, beletör a hagymust, bele a
Pisti, a só.
Felforral, láng vissza, megfőz a hagymát (gyors iramban megvan).
Közben, tetszés szerinti mennyiségű liszttel a tejfölből elkészít a habarást.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg réteslisztet összekeverünk 22 dkg porcukorral és 1 csomag sütőporral. A tepsit kivajazzuk 5 dkg vajjal. A por felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe, erre teszünk 50 dkg áttört túrót, 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját és 2 csomag vaníliás cukrot (összekeverve), a por másik felét rászórjuk a masszára.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A babapiskótákat lerakom egy tálba, szépen egymás mellé. Meglocsolom - ha nagyon kemény - egy kis befőtt-lével. A tejfölt jól elkeverem a vaníliás cukorral. Az első réteg babapiskótára felszeletelt őszibarackot teszek, majd meglocsolom a vaníliás cukros tejfölllel. Megint babapiskóta következik, majd vaníliás tejföl.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához a tojássárgáját a vízzel kissé fölverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Utóbbihoz a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Az összes hozzávaló zöldségfélét nagyobb kockákra daraboljuk. Borssal, citromlével, sóval fűszerezzük, majd összekeverve, olívaolajjal megpermetezve tálaljuk. Tetejére kockázott feta sajtot teszünk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu