ételrecept: Húsvéti kalács medvehagymával

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
  • 50 dkg  liszt (fele rétesliszt, fele simaliszt)
  • 1,5 kávéskanál só
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 6 dkg vaj a tésztába
  • olajban eltett medvehagyma vagdalék (a friss is nagyon jó, de akkor a tésztára 6 dkg vajat morzsolunk és jól összeaprított medvehagymával megszórjuk)
  • A kenéshez:
  • 1 tojássárgája és 1 dl tejföl jól összekeverve
Elkészítés:

A tészta hozzávalói kenyérsütőgépben megdagasztottam, de természetesen kézzel is be lehet dagasztani.

Kis pihentetés után (kb. 10 perc) a tésztát kivettem a gépből, kettéosztottam. A gombócokat kicsit átgyúrtam, lapokká nyújtottam. A lapokat megkentem tavalyról eltett olajos medvehagyma
vagdalékkal, majd a lapokat feltekertem hurkába, összefontam őket, és kör alakban sütőpapírral bélelt tepsire tettem.

Kb. 40 perc kelesztés után a kifelé került hajlatokat éles késsel bevágtam, majd megkentem a tejfölös tojássárgájával. 40 percig sütöttem 200 fokon

network.hu

Címkék: kalács

Kapcsolódó hírek:

  Orosz húsvéti kalács

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu