Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A tintahalat megmossuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk, és tejben fürösztjük legalább fél óráig.
Ez idő alatt zöldségeinket tisztítás és mosás után batonra vágjuk, lesózzuk. A keményítőt és a lisztet összekeverjük.
Tintahalkarikáinkat lecsepegtetjük, sózzuk, megforgatjuk a keményítő és a
liszt keverékében, majd kisebb adagokban, bő, forró olajban kisütjük.
Konyhai papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük. Ugyanígy bánunk el a
zöldségekkel is, csak a sózást felejtjük el, mivel azt már megtettük.
Mártogatót készítünk, vagyis a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a
citromlével, csipetnyi sóval és cukorral, majd hozzáadjuk a felaprított
snidlinget.
Tálaljuk úgy, hogy a tál közepén csinos kis máglyát emelünk a
zöldségekből, köréje halmozzuk a tintahalkarikákat, citromnegyedekkel
díszítjük, a mártogatót pedig kis üvegtálkában, vagy mártásos csészében
mellé adjuk. Kínáljunk mellé egy szép, telt chardonnay-t.
Ha frissen vásároltuk: a tintahalat terítsük ki, és távolítsuk el a fejét. A karjait közvetlenül a szem fölött vágjuk le. Sötétebb hátoldalán hasítsuk ketté a testét, emeljük ki a vázat. A tintazacskót óvatosan távolítsuk el. Húzzuk le a törzset fedő bőrt, és mossuk meg. Ezt a felnyitott törzset és a karokat süthetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Paradicsomos tintahal