ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás + 1 a kenéshez
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1,5 dl olaj
  • olvasztott vaj
  • A tetejére:
  • szezámmag
  • köménymag
  • sajt
Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet és a tejfölt elkeverjük, együtt meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, jól bedagasztjuk.

Tovább 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csésze csíra (bármilyen bioboltban kapható csíra jó, de otthonis csíráztathatunk vegyszermentes magból)
  • 1 répa vagy cékla vékonyan szeletelve
  • fél kígyóuborka felkarikázva
  • negyed vöröskáposzta reszelve vagy hajszálvékonyra szeletelve
  • A szószhoz:
  • 2-3 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés friss gyömbér
  • 1 kávéskanál méz
  • bors
  • 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:

Egy citrom héját reszeljük le (a fehér rész ne kerüljön bele!), majd nyomjuk ki a citromok levét.

Tovább 

 
Hozzávalók: Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk. A sárgarépát lereszeljük. A hagymát megdinszteljük az olajon, a reszelt répát és a rizst megpirítjuk. Felöntjük vizzel, és ha forr, beletesszük a leveskockát. 30-40 percig főzzük a barnarizs miatt. Ha készen van, felforraljuk még egyszer a tejföllel is.

Hozzávalók:

  • A zöldségtortához:
  • 1 kisebb kínai kel
  • 1 db kisebb karfiol
  • 1 db brokkoli
  • 1 db karalábé
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • szerecsendió
  • bors
  • A gombafasírthoz (9 db lesz belőle):
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 1,5 evőkanál rizsliszt
  • 1 db tojás
  • 1 marék zellerzöld
  • olaj
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:

A zöldségeket a tortához sós vízben megfőzzük.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

A kisebb kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján pedig üvegesre pirítjuk a felszeletelt vöröshagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott
paprikát – ha szeretjük, akkor az erős paprikát is –, majd sózzuk, megszórjuk pirospaprikával és pár percig
pároljuk.

Tovább 


Hozzávalók 4 személyre:


Hamburgerpogácsa
- őrölt bors
-
- 1 tojás
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús

Hamburgerzsemle
- szezámmag
- 1 tojás
- 12 gramm élesztő
- 1 evőkanál
- 1 evőkanál kristálycukor
- 2 csésze langyos tej
- 1 csésze víz
- 4 csésze finom liszt

Hamburgerpogácsa
Összekeverjük a hozzávalókat, négy nagy pogácsát lapogatunk a masszából, majd grillserpenyőben vagy grill alatt megsütjük mindkét oldalukat.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:


Marcipános fánk sütőben sütve
- 50 dkg finom liszt
- 2 dkg élesztő
- 3,8 dl langyos tej
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet
- 10 dkg vaj
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 tojásfehérje

Díszítéshez
- cukorgyöngy
- étcsokoládé
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál forró víz
- 25 dkg porcukor

Marcipános fánk sütőben sütve
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 25 dkg RAMA margarin, 1 db fácán, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 csomó tavaszi hagyma, 1 db nagyobb piros húsú paprika, 2-3 evőkanál mustár, 3 evőkanál liszt, 5 dkg pisztácia, 4 dkg zselatin, 1 dl száraz Tokaji szamorodni, kakukkfű, babérlevél, őrölt fehér bors, só.

Elkészítés: 5 dkg felhevített margarinon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a kicsontozott és kisebb darabokra vágott fácánhúst, majd babérlevéllel, borssal, sóval ízesítve megpároljuk.

Tovább 

Hozzávalók: 25 dkg félzsíros tehéntúró, 25 dkg tejszín krémsajt, 25 dkg sárgabarack (lehet kevésbé érett is), 15 dkg sárgabaracklekvár, 4 egész tojás, 4 evőkanál búzadara, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 8-10 dkg porcukor, csipetnyi só, fél citrom leve és reszelt héja, fél csomag sütőpor, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg mazsola, a forma kenéséhez 2 dkg vaj.

Egy kerek tortaformát a vajjal kikenek, és egy evőkanál búzadarával meghintek. Az összes hozzávalót mély tálban összekeverem.

Tovább 

Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg zeller, 15 dkg csiperkegomba, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cherry, 2 evőkanál szójaszósz, 1 csokor friss korianderlevél, só.

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, a sherryvel meg a frissen reszelt gyömbérrel összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és fölaprítjuk, a zellert és a gombát megtisztítjuk, és vékonyan fölszeleteljük.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu