Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús
12 dkg füstölt szalonna
15 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
5 dkg liszt
2 db narancs
1 babérlevél
6 dkg zsír
1 evőkanál ribizlilekvár
2 dl vörösbor
1 pohár konyak
só
bors
Elkészítés:
A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával
megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba
helyezzük.
A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús
zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá,
ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel,
hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a
szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk.
Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél
narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom
szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára
főtt narancshéjat és a konyakot.
Rizskörettel tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!