Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
tészta: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg
porcukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szalalkáli,
1 kávéskanál sütőpor, 1/2 pohár tejföl.
krém: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár
tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve,
1 nagy csomag zselatin (Lucullus), 3 dl
víz, 4-5 dl növényi alapú tejszín
(Perfecto vagy Hulala).
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd kettévesszük és két lapot sütünk
belőle. Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk el, majd tepsi hátulján süssük
meg a lapokat világosra. A töltelékhez a túrót a porcukorral áttörjük,
majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét, valamint a tejfölt. Jól
összedolgozzuk. Utána a tejszínt nagyon kemény habbá verjük fel, aztán
ezt is a túrós masszához adjuk óvatosan kavarva, hogy ne törjön nagyon a
hab. Végül a zselatint feloldjuk 3 dl vízben, kicsit felforraljuk, majd
hagyjuk langyosra hűlni és belekavarjuk a tejszínes-túrós masszába.
Hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, összeálljon. Utána a kisült
lapokról lehúzzuk a sütőpapírt, majd ha már nem meleg a tészta,
megtöltjük a krémmel, aminek jó vastagnak és egyenletesnek kell lennie
közte. Néhány órára vissza kell rakni a hűtőbe, mert akkor lesz
szeletelhető és a krémtől puhul meg a tésztája.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!