Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 20 dkg reszelt trappista sajt,
- 1/2 margarin,
- 1 tojás,
- 1 kicsi tejföl,
- 1/2 cs. sütőpor,
- ízlés szerint (kb. 2 teáskanálnyi)
(Óvatosan kell bánni a sóval, mert a sajt is
sós.)
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk tésztává. Nehezen áll össze és kemény tészta lesz belőle.
Ha nem akar összeállni, akkor kicsi tejföl vagy margarin hozzáadásával megkönnyíthető a munkafolyamat.
Kis diónyi darabokat csipkedünk le a tésztából, majd golyókat formázunk belőle. Ebből a mennyiségből kb.
40-50 db lesz, attól függően, hogy mekkora nagyságú golyókat formázunk.
Utána gáz vas ropisütőben kettesével megsütjük.
Ne tegyük túl közel a tésztagolyókat, mert miután kilapítjuk a
sütővassal, összesülhetnek és nem lesz szép tallérformája. Zacskóba téve
sokáig friss marad. Forrónak kell lennie a vas ropisütőnek, nem kell
kikenni, olajozni sem a sütőt, mert a tészta elég zsíros, nem fog
leragadni. Ha elég forró a sütő, nagyon hamar sülnek, kb. 10-10 mp
mindkét oldal.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!