ételrecept: Nyárson sült kacsa

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kacsa, 5 liter jóféle száraz vörösbor, szalonna, gyömbér, majoranna, hagyma, gomba, 3 m vékony acél drót, egy jó erős, 1,5 m hosszú nyárs. Kevés konyak, vagy sör. Csípőfogó. 1 doboz fogpiszkáló.

Elkészítés:
A konyhakész állapotú kacsa belső üregét 35% hagymát, 50% gombát és 15% almát tartalmazó keverékkel megtöltjük, melyet előzetesen kevés borssal, sóval, gyömbérrel és majorannával ízesítettünk.Természetesen ügyeljünk az összetevők megfelelő felaprítására is. A következő lépésben füstölt szalonnát kb. 3 mm vastagságú szeletekre vágunk. A kacsa külső felületét ezzel gondosan betakarjuk. Ezt úgy érhetjük el, hogy az egyes szalonna szeleteket fogpiszkálóval a kacsához tűzzük, majd az acéldróttal az egészet kívülről háló szerűen körbe bandázsoljuk. Az így előkészített kacsát nagy gonddal tűzzük fel a nyársra, mert gondolni kell arra, hogy a sülési folyamatban a húsa kezdetben puhulni fog, emiatt elforoghat, szerencsétlenebb esetben pedig leeshet a nyársról. Tehát a nyársat kissé haránt irányban kell a kacsába döfni úgy, hogy a vége valahol a lapockacsont és szérny ízület között jöjjön ki. A ferdeség nem probléma. A drótbandázs egyik végét a kacsa fenekének összetűzésére használjuk fel, ezzel megakadályozva az értékes töltelék esetleges kihullását. A drótbandázs másik végét a nyárshoz erősítsük ezzel is megoldva a kacsa sütés közbeni leesésének védelmét. A kacsát a megfelelő szilárdságú felerősítés gondos ellőnőrzése után nagy parázs fölé helyezzük, majd megkezdjük hosszú programunkat. Ennek első lépéseként megbontjuk a vörös bort és jót iszunk belőle. Néha fordítunk a kacsán. Mikor azt tapasztaljuk, hogy a borunk jócskán fogytán van és a kacsán lévő szalonna borítás mogyoróbarnára sült, levesszük a parázsról. A fogó segítségével-szükséges esetben-meglazítva a drótbandázst leszedjük a szalonnát és eltesszük a sündisznók számára, mert nagyon szeretik. Közben a parazsat felélénkítjük, felújítjuk, mert eddig kb. két és fél-három óra telt el. A kacsát visszateszzük a parázs fölé és pirosra sütjük. Ehhez forró állapotában konyakkal, vagy sörrel öntözgetjük, egyszerre egy-egy evőkanálnyi mennyiséget használva. Amikor a kacsa kívülről szép piros és remek illatú, levesszük, mert kész. Meglátjátok, nagyon finom lesz, egészségetekre!

Címkék: nyárson sült kacsa

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu