Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kacsa, 5 liter jóféle száraz vörösbor, szalonna, gyömbér,
majoranna, hagyma, gomba, 3 m vékony acél drót, egy jó erős, 1,5 m
hosszú nyárs. Kevés konyak, vagy sör. Csípőfogó. 1 doboz fogpiszkáló.
Elkészítés:
A konyhakész állapotú kacsa belső üregét 35% hagymát, 50% gombát és 15%
almát tartalmazó keverékkel megtöltjük, melyet előzetesen kevés borssal,
sóval, gyömbérrel és majorannával ízesítettünk.Természetesen ügyeljünk
az összetevők megfelelő felaprítására is. A következő lépésben füstölt
szalonnát kb. 3 mm vastagságú szeletekre vágunk. A kacsa külső felületét
ezzel gondosan betakarjuk. Ezt úgy érhetjük el, hogy az egyes szalonna
szeleteket fogpiszkálóval a kacsához tűzzük, majd az acéldróttal az
egészet kívülről háló szerűen körbe bandázsoljuk. Az így előkészített
kacsát nagy gonddal tűzzük fel a nyársra, mert gondolni kell arra, hogy a
sülési folyamatban a húsa kezdetben puhulni fog, emiatt elforoghat,
szerencsétlenebb esetben pedig leeshet a nyársról. Tehát a nyársat kissé
haránt irányban kell a kacsába döfni úgy, hogy a vége valahol a
lapockacsont és szérny ízület között jöjjön ki. A ferdeség nem probléma.
A drótbandázs egyik végét a kacsa fenekének összetűzésére használjuk
fel, ezzel megakadályozva az értékes töltelék esetleges kihullását. A
drótbandázs másik végét a nyárshoz erősítsük ezzel is megoldva a kacsa
sütés közbeni leesésének védelmét. A kacsát a megfelelő szilárdságú
felerősítés gondos ellőnőrzése után nagy parázs fölé helyezzük, majd
megkezdjük hosszú programunkat. Ennek első lépéseként megbontjuk a vörös
bort és jót iszunk belőle. Néha fordítunk a kacsán. Mikor azt
tapasztaljuk, hogy a borunk jócskán fogytán van és a kacsán lévő
szalonna borítás mogyoróbarnára sült, levesszük a parázsról. A fogó
segítségével-szükséges esetben-meglazítva a drótbandázst leszedjük a
szalonnát és eltesszük a sündisznók számára, mert nagyon szeretik.
Közben a parazsat felélénkítjük, felújítjuk, mert eddig kb. két és
fél-három óra telt el. A kacsát visszateszzük a parázs fölé és pirosra
sütjük. Ehhez forró állapotában konyakkal, vagy sörrel öntözgetjük,
egyszerre egy-egy evőkanálnyi mennyiséget használva. Amikor a kacsa
kívülről szép piros és remek illatú, levesszük, mert kész. Meglátjátok,
nagyon finom lesz, egészségetekre!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!