Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A lapockát és a zöldségeket apró kockára vágom, a hagymákat finomra aprítom.
Felhevített zsiradékban a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas
hőfokon dinsztelem, majd megfuttatom benne a fokhagymát is. Meghintem 1
evőkanál liszttel, őrölt paprikával, elkeverem, felengedem kb. 1,8 liter
vízzel, hozzáadom a húst. Sózom, borsozom, ízesítem a fenti
fűszerekből, a paradicsomot és zöldpaprikát behasítom, beledobom, lassú
forralással, kicsit félrehúzott fedővel főzöm, ameddig a hús megpuhul.
Közben a krumplit apró kockára vágom, a mikróban kevés vízben egy kis
tálban lefedve 650 W-on 6 perc alatt megfőzöm, leszűröm, összetöröm,
hűtöm. Hozzáadom a többi belevalót, egy keverőtálban összegyúrom.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt kevés forró levessel kikeverem,
félrehúzom, kevergetve a leveshez adom, majd újra forrásig kevergetem.
Lisztes kézzel a krumplis masszából diónyi gombócokat formázok, és
beleengedem a levesbe. Meghintem aprított kaporral, és pár percig - amíg
a gombócok feljönnek a felszínre - kevergetve főzöm, közben citromlével
kellemesen pikánsra ízesítem.
Tálalásnál a paradicsomot és zöldpaprikát eltávolítom a levesből.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!