ételrecept: Hamis mézeskalács -mikrohullámú készülékben

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 csupor kristálycukor (20 dg körüli)
1 evőkanál olíva olaj
1 csomag sütőpor
1 csupor víz (200 ml körüli)
finomliszt (amennyit felvesz L! később)
Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj)
Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény)

Elkészítés:
A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1 csupornyival- felöntjük. Vigyázat fröcskölhet. A melegítésen kavargatással addig főzzük, míg minden darab elolvad. Hagyjuk hülni. A két tojást, a maradék cukorral és az olíva olajjal habosra keverjük, hozzáöntjük a langyosra hült karamell szirupot, tovább keverjük. A sütőport alaposan elkeverjük 5 kanál finomliszttel és a tojásos részhez adjuk, állandó intenzív kavarás közben. További lisztet adunk kanalanként, keverés közben. A cél: piskóta tészta állagú massza. Ha kész, a sütőedényünkbe öntjük, ha az a mikrohullámot bíró műanyag nem kell ki sem kenni.
Betesszük a készülékbe és 12 percig fél erővel (azaz 350 W) melegítjük. Majd 8 perci teljes erővel (azaz 700 W). A sütési idő után kiborítjuk a kész tésztát és hagyjuk kigőzölögni. Felszeletelés csak kihült állapotban történjen.

Tanácsok:
Karamell készítésénél óvatosan bánjunk a kavarással, mert nem látszik, de nagyon forró amivel dolgozunk. Vízzel felengedésnél legyünk óvatosak. Nagyon lényeges a sütés utáni kigőzölőgtetés. Az egész készítésnél kavarásunk legyen mindig alapos. Csomómentes legyen minden fázisában anyagunk.
Sütő edény választásához: tésztán a kiinduló térfogat duplájára nő meg.

Címkék: hamis mézeskalács -mikrohullámú készülékben

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu