Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 csupor kristálycukor (20 dg körüli)
1 evőkanál olíva olaj
1 csomag sütőpor
1 csupor víz (200 ml körüli)
finomliszt (amennyit felvesz L! később)
Ízlés szerintiek (fahéj, őrölt szegfűszeg, tört mandula, tört mogyoró, tört dió, reszelt citromhéj)
Mikrohullámú sütő és abba a sütőforma (tál,edény)
Elkészítés:
A kristálycukor felét karamelizáljuk, melegítéssel, állandó
kavargatással. Ha megfelelő langyos (inkább szinte forró-) vízzel -az 1
csupornyival- felöntjük. Vigyázat fröcskölhet. A melegítésen
kavargatással addig főzzük, míg minden darab elolvad. Hagyjuk hülni. A
két tojást, a maradék cukorral és az olíva olajjal habosra keverjük,
hozzáöntjük a langyosra hült karamell szirupot, tovább keverjük. A
sütőport alaposan elkeverjük 5 kanál finomliszttel és a tojásos részhez
adjuk, állandó intenzív kavarás közben. További lisztet adunk
kanalanként, keverés közben. A cél: piskóta tészta állagú massza. Ha
kész, a sütőedényünkbe öntjük, ha az a mikrohullámot bíró műanyag nem
kell ki sem kenni.
Betesszük a készülékbe és 12 percig fél erővel (azaz 350 W)
melegítjük. Majd 8 perci teljes erővel (azaz 700 W). A sütési idő után
kiborítjuk a kész tésztát és hagyjuk kigőzölögni. Felszeletelés csak
kihült állapotban történjen.
Tanácsok:
Karamell készítésénél óvatosan bánjunk a kavarással, mert nem látszik,
de nagyon forró amivel dolgozunk. Vízzel felengedésnél legyünk óvatosak.
Nagyon lényeges a sütés utáni kigőzölőgtetés. Az egész készítésnél
kavarásunk legyen mindig alapos. Csomómentes legyen minden fázisában
anyagunk.
Sütő edény választásához: tésztán a kiinduló térfogat duplájára nő meg.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!