Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, közben a brokkolit kisebb
darabokra vágom és lobogó, sós vízben megfőzöm (körülbelül 10 perc
alatt). Elkészítem a sajtszószt a csomagolás alapján, majd hozzáöntök 1
dl tejszínt, sózom és frissen őrölt borssal fűszerezem. Beledarabolom a
brokkolit.
Miután a tészta megfőtt, nem öblítem le hideg vízzel, hanem ezzel a brokkolis-sajtszószos mártással öntöm le.
Elkészítés:
A brokkolit alaposan megtisztítom, nagyobb rózsákra szedem, amiket aztán félbevágok, mert a sima vágási felületre jobban tapad a diós-olajos keverék.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
3 ek. zabpehelyliszt
2 ek. zabkorpa
1 csipet só
víz
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi vízzel, hogy közepesen kemény tésztát
kapjunk. Zabpehelylisztes deszkán kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra.
tetszés szerinti formákra vágjuk (kocka, csík, rombusz) majd lobogó vízben kifőzzük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
25 dkg spagetti
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
kb. 15 dkg-nyi fejes káposzta - volt itthon egy kis fej fele, annak a negyedét használtam fel.
1 nagyobb sárgarépa
1 közepes doboz tonhal konzerv
1 kis zacskó zöld olajbogyó
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál halszósz
1 evőkanál worchestershire szósz
bors
só
bazsalikom (megszórni)
Elkészítés:
A zöldségeket (hagyma, paprika, paradicsom, káposzta, vékony szeletekre
vágtam
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
tészta: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 10 dkg
porcukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szalalkáli,
1 kávéskanál sütőpor, 1/2 pohár tejföl.
krém: 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár
tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve,
1 nagy csomag zselatin (Lucullus), 3 dl
víz, 4-5 dl növényi alapú tejszín
(Perfecto vagy Hulala).
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát készítünk, majd kettévesszük és két lapot sütünk
belőle.
Hozzávalók:
1 cs. (15-20 dkg) szálkamentes füstölt hal
4 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
4 evőkanál reszelt tészta
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
csipet só
3 evőkanál tejföl
2 db tojássárga
1 kocka húsvarázs ételízesítő
Elkészítés:
A hagymát felkockázva csipet sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a
kis kockákra vágott burgonyát, reszelt tésztát, őrölt borsot,
ételízesítőt. Állandó keverés mellett pár percig együtt sütjük, majd l,5
liter vízzel felengedve a tészta és a burgonya puhulásáig főzzük, ekkor
beleadjuk a 2x2 cm kockákra vágott halat, apróra vagdalt zöld
petrezselymet és az újra forrástól számítva csak 2 percig forraljuk.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2,5 dl sör
15 dkg liszt
2 tojás
étolaj a sütéshez.
Elkészítés:
A sörből lisztből és a tojások sárgájából sűrű palacsintatésztát
keverünk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk óvatosan
keverve a palacsintatésztához,sóval borssal ízesítjük.A karfiolt
rózsáira szedjük sós vízben előfőzzük.A rózsákategyenként a sörtésztába
mártjuk és bő forró olajban aranysárgára sütjük.
Tartár mártással tálaljuk.Hal ételek körete is lehet.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt
csipet só,
2 ek. búzadara
Elkészítés:
Az egész tojást kevés sóval kikeverem beleteszem a búzadarát, majd a reszelt sajtot, s ha lehet hagyom pihenni 20 percet.
Levesbetétként teáskanállal a levesbe főzőm ki.
Ahogy a galuska a forrásban lévő leves tetejére feljött 1-2 perc alatt kész.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt,
- 20 dkg reszelt trappista sajt,
- 1/2 margarin,
- 1 tojás,
- 1 kicsi tejföl,
- 1/2 cs. sütőpor,
- ízlés szerint (kb. 2 teáskanálnyi)
(Óvatosan kell bánni a sóval, mert a sajt is
sós.)
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk tésztává. Nehezen áll össze és kemény tészta lesz belőle.
Ha nem akar összeállni, akkor kicsi tejföl vagy margarin hozzáadásával megkönnyíthető a munkafolyamat.
Kis diónyi darabokat csipkedünk le a tésztából, majd golyókat formázunk belőle.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5 dl víz
csipetnyi só
7,5 dkg vaj
15 dkg liszt
3-4 tojás
A krémhez:
30 dkg krémsajt
1,5 dl tejföl
5 dkg kockára vágott sonka
petrezselyemzöld vagy metélőhagyma
só
bors
köménymag
Elkészítés:
A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a
lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény
oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat.
Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra
egymástól kb.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu