Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
minden ami finom vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
Langyos cukros tejben felfuttatjuk az
élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt
összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába
rumot, citromhéjat, vaníliás cukrot is teszünk.
45 percig kelesztjük meleg helyen.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A lisztet alaposan összegyúrjuk a tojással, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejföllel.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vékonyra kinyújtjuk, és a
körszaggatóval kiszúrjuk.
|
|
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A hozzávalókat összegyúrom, két cipót formálok, és fél óráig pihentetem. Lisztezett deszkán késhegy vékonyságúra nyújtom, majd felcsíkozom, keresztbe 45 fokban csíkot vágok, közepét hosszanti irányba bevágom. Ezen a résen átfordítom az egyik sarkát.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
A céklát megmosva, egészben vagy félbevágva megfőzöm, majd hagyom a lében lehűlni. A héja könnyen leválik, megpucolom, lereszelem (durvább reszelőn). Ízlés szerint kb. 5-10 gerezd fokhagymát belereszelek, beletöröm a diót mozsárban, de nem darálom!!!, ugyanis az túl apró, nem élvezhető. Ezután beleadagolom a majonézt, szintén ízlés szerint, de túlzás nélkül. Összekeverem, hidegre teszem, hogy összeérjen.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A húst vékonyan felcsíkozzuk, majd kissé belisztezzük. Kevés forró olajba tesszük, és addig sütjük, amíg kérget kap a hús. Megsózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
A túrót szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot,
a tojást és a lisztet (kb. 5-6 kanállal). Majd jól összekeverjük, és
kicsi, kb. 5 cm átmérőjű köröket formázunk, olajon aranybarnára sütjük.
Édes sűrített tejjel a legfinomabb, de lehet enni lekvárral vagy akár tejföllel is. Nagyon finom!
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
Előző este a csirkemellet bepácolom a fajita fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal, majd beteszem a hütőbe.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
1 kis fej vöröshagymát apróra vágunk,
üvegesre dinszteljük kevés olajon, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a
darált marhahúst, 1 kiskanál mustárt, sózzuk, borsozzuk, és nagyon
alaposan összegyúrjuk.
Tetszőleges nagyságú pogácsákat formázunk, teflon edényben a bacon
szeleteket és a gombákat kisütjük, kiszedjük, a maradék zsiradékon a
húspogácsák mindkét oldalát megsütjük.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk nagyobb (kb. 2x2 cm) kockákra, és teflon grillező edényben kevés olívaolajon grillezzük együtt a zöldségeket. Megszórjuk zöldég fűszerkeverékkel, és egy kis füst ízű sóval, és rázogatva grillezzük, amíg egy kicsit átsülnek a finom zöldek. Ha kész, félretesszük, és a pitákat átsütjük a grillezőben, hogy egy kicsit mindkét oldyalukon színt kapjanak.
13 éve | Hegedüs Edit | 0 hozzászólás
Elkészítés:
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A sajtot lereszeljük.
Felforralunk 1 liter vizet a húsleveskockával, és megfőzzük benne a
brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük a tejben, a
leveshez öntjük, és kissé besűrítjük. A levest a reszelt sajttal
meghintve tálaljuk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu