ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kupaknyi rum
  • 1 citrom héjának reszeléke
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába rumot, citromhéjat, vaníliás cukrot is teszünk.

45 percig kelesztjük meleg helyen.

Tovább 

Hozzávalók:

  • kb. 35 db-hoz:
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 3 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál tejföl
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A tálaláshoz:
  • Porcukor
  • tetszőleges lekvár
Elkészítés:

A lisztet alaposan összegyúrjuk a tojással, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejföllel.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vékonyra kinyújtjuk, és a körszaggatóval kiszúrjuk.

Tovább 

 

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 5 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dl olaj
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrom, két cipót formálok, és fél óráig pihentetem. Lisztezett deszkán késhegy vékonyságúra nyújtom, majd felcsíkozom, keresztbe 45 fokban csíkot vágok, közepét hosszanti irányba bevágom. Ezen a résen átfordítom az egyik sarkát.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A céklát megmosva, egészben vagy félbevágva megfőzöm, majd hagyom a lében lehűlni. A héja könnyen leválik, megpucolom, lereszelem (durvább reszelőn). Ízlés szerint kb. 5-10 gerezd fokhagymát belereszelek, beletöröm a diót mozsárban, de nem darálom!!!, ugyanis az túl apró, nem élvezhető. Ezután beleadagolom a majonézt, szintén ízlés szerint, de túlzás nélkül. Összekeverem, hidegre teszem, hogy összeérjen.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1 kg disznó- vagy marhahús
  • 6 db csiperkegomba felszeletelve
  • 4 db csemege uborka kockára vágva
  • 1 db paradicsom kockára vágva
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 pohár tejszín
  • kevés liszt
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

A húst vékonyan felcsíkozzuk, majd kissé belisztezzük. Kevés forró olajba tesszük, és addig sütjük, amíg kérget kap a hús. Megsózzuk, borsozzuk, lassú tűzön főzzük kevés vizet öntve alá, amíg a hús megpuhul, kb.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 kanál cukor
  • liszt (annyi, hogy formálható legyen a massza)
  • olaj a sütéshez
Elkészítés:

A túrót szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lisztet (kb. 5-6 kanállal). Majd jól összekeverjük, és kicsi, kb. 5 cm átmérőjű köröket formázunk, olajon aranybarnára sütjük.

Édes sűrített tejjel a legfinomabb, de lehet enni lekvárral vagy akár tejföllel is. Nagyon finom!

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • kb. 20 dkg reszelt sajt
  • 3-4 db paradicsom
  • 2 db hagyma
  • jalapeno paprika (vagy bármilyen savanyított erős paprika, ízlés szerint)
  • csípős szósz (Tabasco, Erős Pista vagy bármi más, csak csípős legyen)
  • fajita fűszerkeverék
  • 4-6 db tortillalap
  • bors
  • friss korianderlevél
  • olívaolaj

Elkészítés:

Előző este a csirkemellet bepácolom a fajita fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal, majd beteszem a hütőbe.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kis fej vöröshagymát apróra vágunk, üvegesre dinszteljük kevés olajon, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a darált marhahúst, 1 kiskanál mustárt, sózzuk, borsozzuk, és nagyon alaposan összegyúrjuk.

Tetszőleges nagyságú pogácsákat formázunk, teflon edényben a bacon szeleteket és a gombákat kisütjük, kiszedjük, a maradék zsiradékon a húspogácsák mindkét oldalát megsütjük.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 1-2 saláta cukkíni
  • 1 padlizsán
  • 1-1 sárga és piros paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb papradicsom
  • 4 db készen vett pita

Elkészítés:

A zöldségeket összevágjuk nagyobb (kb. 2x2 cm) kockákra, és teflon grillező edényben kevés olívaolajon grillezzük együtt a zöldségeket. Megszórjuk zöldég fűszerkeverékkel, és egy kis füst ízű sóval, és rázogatva grillezzük, amíg egy kicsit átsülnek a finom zöldek. Ha kész, félretesszük, és a pitákat átsütjük a grillezőben, hogy egy kicsit mindkét oldyalukon színt kapjanak.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg brokkoli
  • 4 dkg sajt
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 evőkanál rozspehelyliszt
  • 1 dl zsírszegény tej

Elkészítés:

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A sajtot lereszeljük.
Felforralunk 1 liter vizet a húsleveskockával, és megfőzzük benne a brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük a tejben, a leveshez öntjük, és kissé besűrítjük. A levest a reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu