ételrecept: blog

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a minden ami finom közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 84 db
  • Videók - 107 db
  • Blogbejegyzések - 1393 db
  • Fórumtémák - 5 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

minden ami finom vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

minden ami finom hírei

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 liter zöldségleves, 15 dkg kifejtett friss zöldborsó, 3 evőkanálnyi csípős szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaliszt, 4 tojás, egy csipet gyömbérpor, ízlés szerint ecet, őrölt bors.

A levesből 1 litert felforralunk, és attól függően, hogy mennyire zsenge, 5-10 percig főzzük benne a zöldborsót. A kukoricalisztet és a szójaszószt kikeverjük a maradék hideg levessel, és mérsékelt lángon behabarjuk vele a zöldborsós zöldséglevest.

Tovább 

Hozzávalók: 5 dkg RAMA margarin, 1 db nagyobb jégcsapretek, 5 dkg besamelmártás, 10 dkg trappista sajt, 1 db paradicsompaprika, egy csokor petrezselyemzöld, szerecsendió, őrölt fehérbors, só.

Elkészítés: A jégcsapretket – két végét eltávolítva – 4 egyforma darabra vágjuk. A belsejét karalábévájóval kiemeljük, majd félretesszük. A margarint besamelmártással elkeverjük, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott sajtot, paradicsompaprikát, az apróra vágott retek-belsőt, és a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Tovább 

 

Hozzávalók :3 ek. tejföl 1 csipet piros paprika 1 kk. só 2 db tojássárgája 20 dkg trappista sajt reszelve 1 dkg élesztő 25 dkg margarin 40 dkg liszt .

A töltelékhez: 10 dkg vaj 4 db natúr Medve kockasajt pici só
Leírás : Elkészítése: A tejfölt,a sót,a pirospaprikát,2 tojássárgáját és 5 dkg reszelt sajtot összekeverünk. Az élesztőt kevés tejben megkelesztjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Mindezt összedolgozzuk és 1 órán át pihenni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 30 dkg borjúhús, 2 evőkanál sherry, 5 evőkanál szójaszósz, 1 tojásfehérje, 4 evőkanál olaj, 15 dkg konzerv bambuszrügy, 1 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, só, őrölt bors, 1 csomó újhagyma.

A borjúhúst vékony csíkokra vágjuk, és a sherryvel, a szójaszósszal meg a tojásfehérjével összekeverve, legalább fél órán át, érleljük. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a húst a páccal együtt, és nagy lángon 8-10 percig sütjük.

Tovább 

Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg cukkíni, 20 dkg padlizsán, 3 db közepes paradicsom, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 20 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál finomra vágott friss menta, őrölt fehérbors, só

Hozzávalók a palacsintához: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 0,5 dl presszókávé, tej, szódavíz, só, olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, beletesszük a kockákra vágott cukkínit, póréhagymát, padlizsánt, paradicsomot, és mentával, borssal, sóval ízesítve megpároljuk.

Tovább 

Ez a finom sós sajtos muffin akár főételnek is kitűnő, gyorsan elkészíthető étel.

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 20 dkg reszelt sajt, 1 tojás, fél csomag sütőpor, szerecsendió, só, bors

A lisztet a reszelt sajttal és a sütőporral összekeverjük. A tojásokat 2 dl vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a lisztes keveréket. És ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, és szerecsendióval.

Az így elkészült tésztát muffin formákba töltjük és előmelegített sütőbe 180 fokon kb.

Tovább 

Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, 2 evőkanál búzakeményítő, 4 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál sherry, őrölt fehér bors, 60 dkg brokkoli, só, 5 dkg szezámmag, 4 evőkanál olaj, 2,5 dl húsleves, 1 evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, kevés cayenne-bors.

A búzakeményítőt a szójaszósszal meg a sherryvel összekeverjük, kevés őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd a vékony csíkokra vágott csirkemellfilét beleforgatjuk, és legalább fél órán át, állni hagyjuk.

Tovább 

Hozzávalók: 10 dkg RAMA margarin, 12 szelet pulykasonka, 20 dkg cukkíni, 3 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 evőkanál finomra vágott friss zsálya, őrölt fehér bors, só.

Elkészítés: Kevés felhevített margarinon megfuttatjuk a sóval, borssal ízesített cukkínit, mikor a cukkíni megpuhult, lisztszórással sűrítjük, majd tejszínnel felöntve állandóan kevergetve addig főzzük, amíg el nem válik az edény falától.


A tűzről levéve kihűtjük, margarinnal és zsályával habosra keverjük.

Tovább 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig kevergetjük, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, beledobjuk a húsleveskockát, és belekockázzuk a burgonyát.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db közepes fehér (kásás) burgonya
  • 5 dl tej
  • 2 kanál tejföl
  • 1 kanál vaj
  • bors
  • petrezselyem
  • + sajt, pirított zsemlekocka
Elkészítés:

A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, hideg sós vízben odatesszük, majd lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megvan (a villával beleszúrva széthasadnak a burgonya kockák), leszűrjük, de a levet nem dobjuk el. A püréhez hasonló módon elkészítjük, vajat, tejfölt keverünk hozzá, majd miután csomómentesre kevertük, hozzátöltjük a levet és a tejet, elkavarjuk, majd kevergetve felforraljuk.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu